אחרי הריבית: וול סטריט ננעלה בירידות, דאו ג'ונס נחתך ב-1.2%, הנפט איבד גובה
מדד S&P 500 נחלש ב-0.5%, נאסד"ק ננעל כמעט ללא שינוי. מוקדם יותר, הפד העלה את הריבית ב-0.25% ל-4% - בהתאם לתחזיות; בנפט - הברנט ירד ב-2.9% ל-105.5 דולר לחבית. ה-WTI ירד ב-3.6% ל-102 דולר לחבית; בלטו במסחר: SpaceX עלתה ב-4.4%, בנק אוף אמריקה ירד ב-3.6%, רובינהוד איבדה 7.5%, אינטל עלתה ב-2.9%
אחרי הריבית: וול סטריט ננעלה בירידות, דאו ג'ונס נחתך ב-1.2%
המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בירידות: דאו ג'ונס נחתך ב-1.2%, מדד S&P 500 איבד 0.5%, ואילו נאסד"ק ננעל כמעט ללא שינוי. ברקע: העלאת הריבית במשק האמריקאי מ-3.75% ל-4% - בפעם הראשונה מאז 2023. בנפט: הברנט ירד ב-2.9% ל-105.5 דולר לחבית. ה-WTI ירד ב-3.6% ל-102 דולר לחבית. מניות שבלטו במסחר: SpaceX עלתה ב-4.4%, בנק אוף אמריקה ירד ב-3.6%, רובינהוד איבדה 7.5%, אינטל עלתה ב-2.9%, אמזון ירדה ב-1.5%.
הפד העלה את הריבית - תמונת השוק לא משתנה מהותית
הפד העלה את הריבית ב-25 נקודות בסיס, מ-3.75% ל-4%, בהתאם לתחזיות בשוק - העלאת ריבית ראשונה מאז יולי 2023, ושינוי מהותי ראשון במדיניות המוניטרית תחת הנהגתו של יו"ר הפד הטרי קווין וורש, שנכנס לתפקיד ב-22 במאי השנה. ההחלטה התקבלה בהסכמה מלאה. ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב (FOMC) הצביעה פה אחד, ברוב של 12 מול 0, להעלות את הריבית. רוב חברי הוועדה, 16 מתוך 18, מעריך כי תהיה העלאה נוספת ב-2026.
תמונת מצב לפני הודעת הפד
מדד דאו ג'ונס יציב, S&P 500 עולה ב-0.3%, נאסד"ק עולה ב-0.6%; הדולר אינדקס, מול סל המטבעות המובילים, עולה ב-0.1%, ל-99.7 נקודות.
תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים יורדת ב-4 נקודות בסיס ל-4.96%. תשואת האג"ח לשנתיים יורדת ב-5 נ"ב ל-4.61%. תשואת האג" ל-30 שנה יורדת ב-3 נ"ב ל-5.34%.
בנפט, הברנט יורד ב-2.7% ל-105.9 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-3% ל-102.7 דולר לחבית; הזהב עולה ב-1.2% ל-4,385 דולר לאונקיה.
המשך
מניית SpaceX מזנקת ב-6%
חברת החלל SpaceX הודיעה שטיסת הניסוי ה-14 של Starship מתוכננת ל-22 בספטמבר, והיא אמורה להיות הטיסה הראשונה שבה החללית תיכנס למסלול יציב סביב כדור הארץ. בנוסף, היא צפויה לשגר לראשונה לווייני Starlink V3.
עוד תורמת לעלייה הסקירה של מורגן סטנלי, שחזר על המלצת 'תשואת יתר' שלו על המניה, עם מחיר יעד של 300 דולר. העלייה היום מעמידה את מחיר המניה על 152 דולר.
מניות תהשבבים ירוקות
אנבידיה מתחזקת ב-1.9%, אינטל עולה ב-4.4% (ראו עוד בעניין אינטל עדכון מוקדם), AMD עולה ב-4.3%, מארוול עולה ב-3.3%, ARM מתחזקת ב-2.9%,
קצוות בדאו ג'ונס
האניוול מטפסת ב-2.2% במעלה המדד, אנבידיה מתחזקת ב-1.3% במקום השני - סוגרות אותו IBM שמאבדת 3.1%, ואמריקן אקספרס שנחלשת ב-2.3%.
פתיחה בוול סטריט
עליות מתונות בפתיחה בוול סטריט, לקראת הודעת הפד: מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.1%, S&P 500 עולה ב-0.3% ונאסד"ק עולה ב-0.4%; תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים יורדת ב-2 נקודות בסיס ל-4.28%.
בנפט, הברנט יורד ב-1.3% ל-107.4 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-2% ל-103.7 דולר לחבית; במתכות, הזהב עולה ב-1.5% ל-4,396 דולר לאונקיה, הכסף עולה ב-1.9% ל-65.1 דולר לאונקיה.
מניית אקספדיה נחלשת בטרום לאחר הורדת המלצה של מורגן סטנלי
מניית אקספדיה, המפעילה פלטפורמות מקוונות להזמנת שירותי תיירות, נסוגה ב-2.7% בטרום המסחר בנאסד"ק לאחר שמורגן סטנלי הוריד את המלצתו למניה ל"תשואת חסר". אנליסטים בבנק ההשקעות ציינו יחס סיכון-סיכוי חלש, בין היתר בשל חשיפת החברה לאפשרות של היחלשות בצריכה.
דיווח: SK הייניקס במגעים עם אינטל לייצור שבבי זיכרון בארה"ב
ענקית השבבים הקוריאנית SK הייניקס מנהלת מגעים עם אינטל על ייצור שבבי זיכרון שלה בארה"ב לראשונה, כך דיווחה היום רויטרס מפי מקורות המכירים את הנושא. מניות שתי החברות מתחזקות בטרום המסחר לאחר הדיווח - אינטל עולה ב-3.4% ו-SK הייניקס מטפסת ב-3%.
לפי אחד התרחישים שנבחנים, SK הייניקס תשכור חלק ממתקן ייצור השבבים של אינטל באוהיו. אפשרות נוספת היא הקמת מיזם משותף שבו ישתתפו אינטל וחברות ענן גדולות. לפי רויטרס, SK הייניקס עשויה לבחון גם מבנים אחרים לעסקה.
השיחות נמצאות בשלב ראשוני, ולפי אחד המקורות טרם התקבלו החלטות.
עסקה, אם תיחתם, עשויה לספק לאינטל לקוח משמעותי לפעילות הייצור שלה עבור חברות אחרות - תחום ה-foundry שנמצא במרכז האסטרטגיה של המנכ"ל ליפ-בו טאן. שיתוף פעולה כזה עשוי גם לקדם את מאמצי הממשל האמריקאי להרחיב את ייצור השבבים בארה"ב.
עסקה בין אינטל ל-SK הייניקס לייצור זיכרונות מתקדמים כמו HBM עשויה להיתקל בהתנגדות מצד ממשלת דרום קוריאה, מאחר שהטכנולוגיות נחשבות רגישות.
מניית SK הייניקס הנסחרת גם בדרום קוריאה עלתה ב-400% בשנה האחרונה. ביוני הודיעה החברה על תוכנית להכפיל את כושר הייצור שלה בחמש השנים הקרובות. יו"ר החברה, צ'יי טה-וון, אמר ל-CNBC ביולי כי הביקוש ל-HBM הוא "עצום". SK הייניקס כבר מתכננת להרחיב את פעילות הייצור שלה בארה"ב. בחודש שעבר החלה החברה בהקמת המפעל הראשון שלה במדינה, באינדיאנה, בהשקעה של 4 מיליארד דולר. המנכ"ל קוואק נו-ג'ונג אמר כי המפעל יהפוך את אינדיאנה ל"בסיס ייצור מרכזי ל-HBM בארה"ב" עד 2030.
המשך
החוזים בניו יורק מתחזקים לקראת החלטת הפד
החוזים העתידיים על המדדים המובילים בניו יורק מתחזקים לקראת החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, שעשויה לסמן את תחילתו של מחזור חדש של העלאות ריבית בחודשים הקרובים.
החוזים על מדד דאו ג'ונס מטפסים ב-0.2%, החוזים על S&P 500 עולים ב-0.3% והחוזים על נאסד"ק מתחזקים ב-0.4%.
השוק מתמחר הסתברות של 92.5% להעלאת ריבית של 0.25% היום, לפי כלי FedWatch של CME. ההסתברויות להעלאה נוספת של רבע נקודת אחוז עומדות על 45% לקראת ישיבת הפד באוקטובר ועל 30% לקראת ישיבת הפד בדצמבר. טווח הריבית הנוכחי הוא 3.5% עד 3.75%.
ברנט וילסי (Brent Wilsey), מנהל ההשקעות הראשי של וילסי אסט מנג'מנט (Wilsey Asset Management), שבסיסה בסן דייגו, כתב היום כי הותרת הריבית ללא שינוי מצד הפד עלולה לגרור השלכות מזיקות.
"זה עלול להפתיע את שוק המניות, והפתעות מתקבלות לעיתים רחוקות היטב בשווקים, וזה גם עלול לפגוע באמינות של הפד ולעורר מחדש חששות שהבנק המרכזי נכנע ללחץ פוליטי להשאיר את הריבית ללא שינוי", אמר.
החלטת הבנק תתפרסם הערב כשברקע לחץ מצד הבית הלבן להשאיר את הריבית ברמתה הנוכחית.
"אחת מנקודות הקושי הגדולות ביותר בנושא האינפלציה היא העלייה במחירי הסולר, שיש לה פוטנציאל להעלות עלויות בתחומים רבים כל כך של הכלכלה, החל מתחבורה, דרך חקלאות ועד שילוח", אמר וילסי. "אף שהעלאת ריבית לא תגרום למחירי הסולר לרדת, ריבית גבוהה יותר עשויה לסייע למתן את האינפלציה בחלקים אחרים של הכלכלה, ובכך לעזור לקזז את האינפלציה שנובעת ממחירי אנרגיה גבוהים יותר".
תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב זינקו על רקע הציפייה לעליית מחירים במשק, כאשר תשואת האג"ח ל-10 שנים הגיעה בימים האחרונים ליותר מ-5% ואתמול טיפסה לשיא של 19 שנה, ואילו היום ירדה מעט ועומדת על 4.992%.
המשך
האינפלציה בשכר הדירה בבריטניה עלתה ל-3.8% באוגוסט
שכר הדירה החודשי הממוצע בשוק הפרטי בבריטניה עלה ב-3.8% ב-12 החודשים עד אוגוסט והגיע ל-1,400 פאונד, לעומת עלייה של 3.7% ביולי - הקצב הגבוה ביותר מאז דצמבר. לפי נתוני הלשכה הבריטית לסטטיסטיקה, באנגליה עלו דמי השכירות ב-4% ל-1,459 פאונד, בוויילס ב-4.3% ל-846 פאונד ובסקוטלנד ב-1.1% ל-1,013 פאונד. בצפון מזרח ובצפון מערב אנגליה נרשמה העלייה השנתית הגבוהה ביותר, 5.8%, ואילו בלונדון הקצב עלה ל-3.5% לעומת 3% ביולי.
עליות בפתיחת היום בבורסות אירופה
הבורסות באירופה פתחו את היום במגמה חיובית, כשברחבי העולם ממתינים להחלטת הריבית של הפד הערב.
מדד פוטסי הלונדוני עולה ב-0.4%, קאק בפריז ודאקס בפרנקפורט עולים ב-0.3%.
בורסת יפן ננעלה בעליות
מדד ניקיי בבורסת טוקיו סיים את היום בעלייה של 0.8%, למרות שמוקדם יותר הציג ירידות. מדד קוספי בסיאול עלה ב-1.4%. בבורסות בשנגחאי ובהונג קונג עדיין מתקיים מסחר, והמדדים המובילים בהן רושמים עלייה של 0.7% בשנגחאי לצד יציבות בהונג קונג.
מניות תעשיית הנפט ביפן ננעלו במגמה חיובית: קבוצת האנרגיה הגדולה ביפן Eneos עלתה ב-4.7%, חברת חיפושי הנפט הגדולה במדינה, Inpex, עלתה ב-3%.
האינפלציה בבריטניה עלתה ל-3.1% באוגוסט, בעיקר בשל התייקרות הדלק
האינפלציה בבריטניה עלתה באוגוסט ל-3.1% בחישוב שנתי, בהתאם לתחזיות השוק ולעומת 2.9% ביולי, כאשר מחירי התחבורה - ובייחוד הדלק - היו גורם מרכזי בעלייה. מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.5% לעומת יולי, גם כאן בהתאם לצפי. שיעור האינפלציה בבריטניה היה גבוה מהאומדנים הראשוניים לצרפת, 2.7%, ולגרמניה, 2.9%, אך נמוך מהשיעור בארה"ב, שעמד באוגוסט על 3.4%.
מגמה מעורבת באסיה - ממתינים לפד
תנועות קלות ומעורבות בבורסות אסיה, לצד נסיגה קלה במחירי הנפט - אחרי העליות החזקות אתמול (של 3% בברנט ושל 4.5% ב-WTI), ביום של המתנה להודעת הפד, שתכלול בסבירות גבוהה העלאת ריבית. השוק מעניק הבוקר הסתברות של 92% להעלאת ריבית הפד הערב.
מדד ניקיי יורד ב-0.1%, האנג סנג עולה ב-0.1%, קוספי עולה ב-0.4%, שנגחאי יציב; הברנט יורד ב-0.6% ל-108.1 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-0.9% ל-104.9 דולר לחבית.
חברות הנפט, הדלקים וכימיקלים מובילות את הבורסה בטוקיו: קבוצת האנרגיה הגדולה ביפן אנאוס (Eneos) מטפסת ב-4.8%, חברת בתי הזיקוק והכימיקלים אידמיצו קוסאן (Idemitsu Kosan) מזנקת ב-5.4% בפסגת מדד ניקיי, וחברת חיפושי הנפט הגדולה במדינה אינפקס (Inpex) עולה ב-3.3%.
סוגרות את המדד חברות התרופות ומוצרי הבריאות: סומיטומו פארמה (Sumitomo Dainippon Pharma) יורדת ב-5.7% בתחתית, אוטסוקה (Otsuka) מאבדת 5.3%; ירידות גם בטכנולוגיה: חברת השבבים קיוקסיה יורדת ב-4% וסופטבנק נחלשת ב-3.2%.
מנגד בהונג קונג, יצרנית השבבים הגדולה בסין SMIC מתחזקת ב-4.2%, השנייה בגודלה וואה הונג (Hua Hong Semiconductor) מטפסת ב-4.6% בפסגת מדד האנג סנג. אס קיי הייניקס עולה ב-1.7% וסמסונג עולה ב-1% בבורסה בסיאול.
המשך


