$
חברה וסביבה

לראשונה מאז המלחמה הקרה: הגרמנים התבקשו לאגור מזון

משרד הפנים הגרמני פירסם מסמך תקנות חירום ובו מתבקשים האזרחים להחזיק במלאי מזון לעשרה ימים ובמלאי שתייה לחמישה ימים. דובר המשרד: "לא ניתן לשלול לגמרי איום ביטחוני על המדינה". אזרחים בטוויטר: "האם האחד באפריל היום?"

שירות כלכליסט 20:4223.08.16

לראשונה מאז תום המלחמה הקרה קוראת ממשלת גרמניה לאזרחיה לאגור מזון ושתייה למקרה חירום, כמו התקפה נגד המדינה או אסון טבע — כך דיווח העיתון הגרמני "פרנקפורטר אלגמיינה".

הקריאה לאגור מזון מופיעה במסמך תקנות לשעת חירום בהיקף 69 עמודים שחיבר משרד הפנים הגרמני תחת השם "רעיונות להגנה אזרחית", וכולל המלצות היערכות למקרי חירום.

 

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל צילום: רויטרס

 

דובר מטעם משרד הפנים מסר לעיתון כי התוכנית תעלה לדיון מחר בקבינט ותוצג על ידי השר תומס דה מייזר. "האזרחים יתבקשו להחזיק במלאי מזון לעשרה ימים", נכתב במסמך. בנוסף, הדרישה היא להחזיק במלאי שתייה לחמישה ימים, לפי חישוב של שני ליטר ליום לאדם.

 

המלצות נוספות כוללות התקנה של מערכת אזעקה מהימנה, חיזוק מבנים והגדלת יכולת התפוסה של מערכת הבריאות. עוד נקראים הגרמנים "להיערך בצורה הולמת לתרחיש עתידי שבו הקיום שלנו תחת איום". במשרד הפנים מדגישים כי הסבירות שגרמניה תותקף היא אמנם נמוכה, אך לא ניתן לשלול לגמרי איום ביטחוני על המדינה.

 

חברי האופוזיציה כבר העבירו ביקורת על המסמך וטענו כי יותר מכל הוא זורה פחד. במקביל, אזרחים רבים פרסמו בטוויטר הלצות על ההמלצות תחת ההאשטאג "אגירה היסטרית" (Hamsterkaeufe). "הממשלה קראה לנו לאגור מזון. לא ידעתי שאחד באפריל היום", הגיב אחד המשתמשים.

 

הממשלה הגרמנית לא מסתפקת רק בהמלצות לאזרחים, אלא מיישמת את חלקן בעצמה. כך למשל, בגרמניה קיימים עדיין מאגרים של מזון, כמו אבקת חלב ושעועית למקרי חירום, המאוחסנים באתרים סודיים. המלאי אף נבדק באופן קבוע ומרוענן בהתאם לצרכים. יתרה מכך, החוק בגרמניה קובע כי אין לשנות את הייעוד של כ־2,000 מקלטים שהוקמו בעידן המלחמה הקרה ולהשתמש בהם לצרכים אחרים.

 

המסמך מתפרסם על רקע רמת כוננות גבוהה במיוחד בגרמניה בעקבות שתי מתקפות טרור ותקרית ירי בחודש שעבר. הממשלה כבר הודיעה כי בכוונתה להעלות באופן משמעותי את תקציב המשטרה וכוחות הביטחון ולהקים יחידה מיוחדת נגד מתקפות סייבר וטרור.

 

בראיון ליומון "בילד" בתחילת השבוע אמר השר דה מייזר כי הוא מעוניין להתקין תוכנות לזיהוי פנים בשדות התעופה ובתחנות הרכבת, כדי שניתן יהיה לאתר חשודים בטרור. דה מייזר גם תומך בהצעה לאסור על כניסה עם תיקי גב גדולים, לאירועים המוניים. "עלינו להתרגל לצעדי אבטחה מוגברים, כמו תורים ארוכים יותר ופיקוח מחמיר. זה מרגיז, לא נוח וגוזל זמן, אבל אינני חושב שמדובר בהגבלה על החירות", הדגיש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x