$
עולם

לאחר עיכוב של ארבע שנים: יפן חשפה מטוס נוסעים ראשון מתוצרתה

טיסות המבחן של ה-MRJ מתוכננת לשנה הבאה, ובפיתוחו סייעו מהנדסי רכבות מהירות; "המטוס החדש יעניק תנופה לענף התעופה של יפן"

בלומברג 18:11 18.10.14

 

יפן חשפה היום (שבת) - לאחר עיכוב של כארבע שנים - את מטוס הנוסעים החדש מתוצרתה, MRJ, זאת לפני טיסות המבחן המתוכננות בשנה הבאה. בתכנון המטוס החדש סייעו מהנדסי רכבות מהירות.

 

ההשקה נערכה בתאורה מהבהבת ולצלילי מתופפי טייקו בעוד המטוס מתוצרת מיצובישי איירקראפט (Mitsubishi Aircraft ) נחשף לעיני 500 הנוכחים בשדה התעופה נגויה. בין האורחים בהשקה היו מנכ"לי החברות הלקוחות - ANA וטראנס סטייטס איירליינס, ספקים, וכן גורמים בכירים בממשלה. "המטוס החדש יעניק תנופה לענף התעופה של יפן", אמר בנאומו בטקס סגן שר התחבורה אקיהירו נישימורה.

 

המטוס היפני החדש
המטוס היפני החדשצילום: בלומברג

 

מיצובישי בונה גרסאות של המטוס -  בנות 78 ו-92 מושבים. עלות הפיתוח מוערך ב-180 מיליארד ין (1.7 מיליארד דולר). החברה מקווה לערוך עד יוני את טיסת הבכורה של המטוס בדגם הגדול יותר. "נדרשה עבודה רבה כדי להגיע עד הלום. אנו מצפים בכיליון עיניים לקבלת המטוס ב-2017", אמר נשיא ANA שיניצ'ירו איטו.

 

יפן וסין מובילות את המירוץ באסיה להיחלץ מאחיזתן של חברות אמברייר (Embraer) ובומברדייר ( Bombardier) בתחום מטוסי הנוסעים הקטנים. בדומה לפרויקט היפני, הפיתוח בסין התעכב גם כן. מטוס המיצובישי MRJ הינ בעל מנוע הטורבו של פראט אנד וויטני (Pratt & Whitney) ותיבחן יכולתו לחדור לשוק יצרניות המטוסים המובילות. כרגע הדומיננטיות בשוק מטוסי הנוסעים הגדולים היא של בואינג ויריבתה האירופית איירבוס.

x