$
עולם

קפריסין: המגבלות שהוטלו על העברות כספים יוסרו עד ינואר

הנשיא ניקוס אנסטסיאדס אמר כי קפריסין תהיה המדינה "הטובה ביותר" ביישום ההסכמים עם הנושים הבינלאומיים

בלומברג 12:09 18.09.13

 

קפריסין מתכוונת להסיר את כל המגבלות שהוטלו על העברת כספים במדינה - עד ינואר 2014. המגבלות - לצד השתלטות על פקדונות - הוטלו לפני כחצי שנה, בתמורה לקבלת כספי חילוץ.

 

בראיון שהעניק אתמול נשיא קפירסין, ניקוס אנסטסיאדס, הוא אמר כי המדינה שלו תהיה ה"טובה ביותר" ביישום ההסכמים עם הנושים הבינלאומיים, בעודה מנסה לשוב לצמיחה לאחר שכפתה הפסדים על פיקדונות לא מבוטחים בשני הבנקים הגדולים באי."המטרה בשלב זה היא ליצור את התנאים לצמיחה, לפתור את בעיית האבטלה ולייצב את המערכת הפיננסית", אמר. 

 

בשבוע שעבר אישרו שרי האוצר של גוש היורו העברת 1.5 מיליארד יורו (2 מיליארד דולר) לקפריסין. זהו התשלום השני במסגרת חבילת חילוץ בגובה 10 מיליארד יורו שהוענקה למדינה בעקבות הקריסה הפיננסית שלה, שנבעה ברובה בשל חשיפת הבנקים באי לאג"ח הממשלתיות היווניות.

 

ניקוס אנסטסיאדס
ניקוס אנסטסיאדסצילום: איי אף פי

"הדבר שהיווה סימן חיובי היה ההתנהגות של הקפריסאים", הוסיף אנסטסיאדס. "הם נקטו עמדה אחראית, בלי תגובות, בלי שביתות, שמרו על שקט בעבודה. אני מאמין שמוקדם מהצפוי נחזור לעמדה שתאפשר לנו להיכנס לשווקים, ובמקביל גם ליצור אפשרויות מעודדות עבור המדינה".

 

לדבריו, על אף שחלק מההון הרוסי עזב את המדינה, אנשי העסקים הרוסים ממשיכים לבסס את המטות שלהם באי - והדבר מהווה סימן לאמון. "גרמניה ומדינות אחרות באיחוד האירופי הן שותפות וחברות, אך עלינו לציין את הרוסים. הכלכלה הקפריסיאית זכתה לתמיכת ההון הרוסי בצורת השקעות ושירותים פיננסיים", אמר אנסטסיאדס. במקביל, נרשמה עלייה של 25% במספר התיירים הרוסיים שבביקרו באי באוגוסט.

 

 

x