קנדה: האינפלציה עמדה במאי על 0.7% - פחות מהתחזיות
במקביל, המכירות הקמעונאיות באפריל עלו בשיעור הנמוך מהתחזיות, סימן נוסף לחוסר היכולת של הצרכנים להניע את הצמיחה
שיעור האינפלציה בקנדה הואץ במאי בקצב הנמוך מהתחזיות, זאת על רקע זינוק במחירי הגז הטבעי שאוזן באופן חלקי על ידי ירידה בעלויות התחבורה. במקביל, המכירות הקמעונאיות באפריל עלו בשיעור הנמוך מהתחזיות, סימן נוסף לחוסר היכולת של הצרכנים להניע את הצמיחה.
לשכת הסטטיסטיקה של קנדה דיווחה אתמול (ו') כי מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.7% במאי לעומת שנה שעברה, זאת לאחר עלייה של 0.4% באפריל, שהייתה הנמוכה ביותר מאז אוקטובר 2009. מדד מחירי הליבה, שאינו כולל שמונה מוצרים הנוטים לתנודתיות, התחזק ב-1.1%, זה החודש השני ברציפות. לעומת זאת, תחזיות האנליסטים ציפו כי המדד הכולל יעלה ב-0.7% בעוד שמדד הליבה יתחזק ב-1.2%.

כמו כן, הדולר הקנדי נפל לשיעור הנמוך ביותר מזה 19 חודשים, על רקע הערותיו של נגיד הבנק המרכזי סטיבן פולוז כי ההתאוששות הכלכלית זקוקה ל"סבלנות". הדולר הקנדי נפל אתמול במסחר ב-0.7% לרמה של 1.046 דולר קנדי מול דולר אמריקאי.
מדו"ח האינפלציה עולה כי מחירי המזון עלו במאי ב-1.3% לעומת מאי של שנה שעברה. מחירי הגז הטבעי זינקו ב-15.4%, השיעור הגבוה ביותר מאז דצמבר 2008. לעומת זאת, מחירי התחבורה נפלו ב-0.5%, לאחר ירידה של 2.1% באפריל.
עוד פרסמה לשכת הסטטיסטיקה כי המכירות הקמעונאיות עלו באפריל ב-0.1% ל-39.5 מיליארד דולר קנדי (38.1 מיליארד דולר). הכלכלנים ציפו לעלייה של 0.2%. "איננו חושבים שהכלכלה הקנדית יכולה להישען על הצרכנים כדי ליצור צמיחה", אומר איאן פוליק, אסטרטג ברויאל בנק אוף קנדה.


