$
עולם

ארה"ב והאיחוד האירופי לקראת הסכם הסחר החופשי הגדול ביותר ביניהם

הפתיחה במו"מ התאפשרה לאחר שצרפת קיבלה הבטחה שתעשיית הקלנוע והמוזיקה שלה לא תיכלל בהסכם, שצפוי להזרים לאירופה 100 מיליארד דולר

סוכנויות הידיעת 20:16 15.06.13

 

האיחוד האירופי וארה"ב יפתחו השבוע בשיחות לגיבוש הסכם סחר חופשי ביניהם, שעתיד להיות הגדול ביותר שנחתם אי פעם.

 

 

 

האור הירוק לפתיחת המשא ומתן בין הצדדים ניתן לאחר שאתמול (ו') קיבלה צרפת הבטחה שהאיחוד לא יכלול את תעשיות הקולנוע והמוזיקה בהסכם העתידי. בצרפת חששו שלא ישתלם להפיק ולהפיץ סדרות טלוויזיה וסרטים במדינה בגלל התחרות מצד ארה"ב. הסרת ההתנגדות של צרפת הגיעה לאחר 12 שעות של דיונים בין שרי האוצר של מדינות האיחוד, שנערכו בלוקסמבורג.

 

 

האיחוד האירופי. ההסכם ייתן תקווה?
האיחוד האירופי. ההסכם ייתן תקווה?צילום: בלומברג

 

"אני שמח להודיע שהמועצה האירופית נתנה לנציבות האירופית אור ירוק לפתוח במשא ומתן עם ארה"ב על הסכם סחר חופשי", מסר נציב הסחר של האיחוד האירופי קרל דה גוחט.

 

שרת המסחר הצרפתייה ניקול בריק אמרה לאחר שההבנות הושגו: "אנחנו מרוצים, אך לא הייתי קוראת לזה ניצחון".

 

כעת, לאחר הסרת המחלוקות הפנים־אירופיות, צפויות השיחות על הסכם הסחר החופשי לצאת לדרך באופן רשמי בוועידת ה־8־G, שתיפתח השבוע בצפון אירלנד.

 

ההסכם העתידי עשוי להזרים 100 מיליארד דולר בשנה לכל אחת מהכלכלות וליצור 400 אלף מקומות עבודה חדשים בהן. נקודה זו משמעותית במיוחד עבור כלכלת האיחוד האירופי, הסובלת מאבטלה גואה, במיוחד בקרב הצעירים.

x