$
עולם

דויטשה בנק וקרדיט סוויס מורידים את תחזית הצמיחה של סין

על רקע הפחתת התחזית עודכנה כלפי מטה גם תחזית האינפלציה במדינה ועל פי הערכות בקרדיט סוויס היא תעמוד על 3.1% בלבד

סוכנויות הידיעות 09:40 14.06.12

 

הבנקים קרדיט סוויס ודויטשה הפחיתו את תחזית הצמיחה של סין לשנה הקרובה זאת על רקע האטה בהיקף הייצוא וזרם ההשקעות בכלכלה השנייה בגודלה בעולם. סוכנות הידיעות בלומברג מדווחת היום (ה') כי קרדיט סוויס עדכן את תחזית הצמיחה שלו ל-7.7% לעומת הערכה קודמת שדיברה על 8% של צמיחה. דויטשה בנק הוריד את התחזית ל-7.9% מ-8.2%. בשנה שעברה צמחה כלכלת סין בקצב של 9.2%. אנליסטים של שני הבנקים מפנים את תשומת הלב הכללית לכך שמאז שנת 1999 קצב הצמיחה של סין נמוך יחסית לצרכים הכלכליים שלה.

 

תחזית הצמיחה עודכנה
תחזית הצמיחה עודכנהצילום: בלומברג

 

טאו דון, כלכלן בכיר בקרדיט סוויס אמר שכדי להתמודד עם ההאטה על הממשלה להתיר את המונופולים במגזר הבנקאי, לפתוח את ענפי השירותים השונים לתחרות חופשית ולצמצם את הרגולציה בתחום הריביות ושערי המט"ח במשק. יחד עם זאת הוא ציין כי ספק אם תראה התאוששות בהשקעות בתקוה הקרובה. "הממשלה יכולה להעניק תמריצים, לעודד צמיחה ולרכך את הסיכונים בכלכלה הסינית", אמר אך הוסיף כי "עכשיו אנחנו לא רואים צעדים שנועדו להבטיח צמיחה ברת קיימא". לדבריו של טאו, סין תפגין צמיחה חלשה במהלך מספר השנים הקרובות כאשר ברקע האטה בייצוא וגם חולשה של שוק הנדל"ן המקומי. הוא הזכיר כי בהיסטוריה הסינית עשורים טובים התחלפו בעשורים קשים לכלכלה וכנראה שכעת סין נכנסה לעשור מהגרועים בתולדותיה ועליה לדאוג לרפורמות מבניות בכלכלה. על רקע הפחתת תחזית הצמיחה עודכנה כלפי מטה גם תחזית האינפלציה במדינה ועל פי הערכות בקרדיט סוויס היא תעמוד על 3.1% בלבד.

 

בינתיים מנתונים סטטיסטיים שפרסמה סין עצמה עולה שהשקעות הון במדינה עלו ב-20% במהלך 5 החודשים הראשונים של השנה, הצמיחה האיטית ביותר מאז מאי 2001. דיווח על הפחתת תחזית הצמיחה לסין שלחה את מדדי הבורסות באסיה לירידות. מדד MSCI אסיה-פאסיפיק השיל 0.3% מערכו.

x