מורגן סטנלי: סיכוי של 80% שהפד ישיק תוכנית הרחבה כמותית שלישית
הבנק המרכזי בארה"ב יסיים עד סוף יוני את "מבצע טוויסט", במסגרתו הוא מוכר אג"ח לטווח קצר ורוכש אג"ח לטווח ארוך כדי לסייע לצמיחת הכלכלה האמריקאית
הפדרל ריזרב צפוי לספק עוד תמריצים לכלכלה האמריקאית אחרי שדוח המשרות לחודש מאי הצביע כי הכלכלה האמריקאית הוסיפה פחות משרות בהשוואה לתחזיות, כך עולה מסקירה שפרסם מורגן סטנלי.
לטענת מורגן סטנלי הסיכוי שהבנק המרכזי ינקוט בתוכנית תמריצים חדשה עומד על 80%, עלייה לעומת סבירות של 50% בלבד לפני פרסום דוח המשרות שהצביע על עלייה של 69 אלף מקומות עבודה בכלכלה. בחודש שעבר נרשם גידול של 77 אלף משרות בכלכלה. התחזית החציונית של 85 כלכלנים שהשתתפו בסקר של מרקטוואץ' הייתה לתוספת של 150 אלף מקומות עבודה.
"כל האופטימיות הקשורה לשוק העבודה האמריקאי, אותה ראינו במהלך החורף האחרון כעת מתפוגגת. התנאים הפיננסים הפכו קשים מאז כינוס ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב בחודש אפריל", אמר דיוויד גרינלאו, כלכלן האג"ח הראשי של מורגן סטנלי בסקירה שפרסם היום ללקוחות. "הבנק המרכזי בארה"ב יעשה את מה שהוא יכול ויספק לשוק תמיכה", מסביר עוד.

הבנק המרכזי בארה"ב קרוב להחלפת 400 מיליארד דולר של חוב קצר טווח שהוא מחזיק במאזנים שלו, בחוב ארוך טווח. עד סוף חודש יוני צפוי הבנק המרכזי לסיים את המהלך כדי לתמוך בצמיחת הכלכלה האמריקאית ולהוריד את עלויות המימון. התוכנית שזכתה לשם "מבצע טוויסט מסתיימת החודש. ועדת השוק הפתוח תתכנס בחודש יוני כדי להודיע על החלטת הריבית לחודש יולי.
בינתיים, התשואה על איגרות החוב של ארה"ב לטווח של 10 שנים ירדה היום ב-0.09% לשפל של כל הזמנים - 1.47%. התשואה על איגרות החוב ל-30 שנה ירדה ל-2.55%. במהלך יום המסחר ירדה התשואה מתחת לשפל של כל הזמנים שנקבע ב-18 בדצמבר 2008 - 2.509%.


