$
עולם

הפנטגון: סין היא המרגלת הכלכלית הגדולה ביותר

משרד ההגנה האמריקאי סבור כי הריגול הסיני יימשך בהיקף גדול והוא מהווה איום גובר על הביטחון הכלכלי של ארה"ב

סוכנויות הידיעות 13:09 19.05.12

 

הפנטגון הודיע אתמול (ו') כי לדעתו סין הוציאה עד 180 מיליארד דולר על חיזוק הכוח הצבאי שלה בשנה שעברה, נתון גבוה משמעותית מכפי שבייג'ינג מודה, והאשימה "גופים סיניים" כעבריינים הגדולים ביותר בתחום הריגול הכלכלי.

 

בהערכה השנתית לקונגרס של מצב הצבא הסיני, הזהיר הפנטגון כי הריגול הסיני מאיים על הביטחון הכלכלי בארה"ב. "גופים סיניים הם העבריינים הפעילים והמתמידים ביותר בתחום הריגול הכלכלי", נכתב בדו"ח. לפי הפנטגון, "הניסיונות הסיניים ללקט מודיעין כלכלי וטכנולוגי על ארה"ב יימשכו בהיקף רב, והם מהווים איום גובר ומתמיד על הביטחון הכלכלי בארה"ב".

 

זהו הדו"ח הראשון של הפנטגון מאז שבשנה שעברה נשיא ארה"ב ברק אובמה גיבש ציר מדיניות לחיזוק השפעתה של ארה"ב באזור אסיה והפסיפיק, אף שקיצוצי ההוצאות המתוכננים צמצמו את הנוכחות הצבאית של ארה"ב בחלקים רבים אחרים בעולם.

 

סין הביעה את שאיפותיה הצבאיות ארוכות-הטווח במפגני ציוד חדשים, כולל טיסת הניסוי הראשונה של מטוס קרב חמקן בתחילת 2011 והשקתה של נושאת מסוקים ראשונה באוגוסט, שהיא למעשה שדרוג של כלי סובייטי לשעבר. הפנטגון ציין כי חלק מהרכיבים של כלי השיט כבר בתהליכי בנייה, וכי היא צפויה להגיע ליכולת מבצעית אחרי 2015."סין כנראה תבנה מספר נושאות כלי טיס וספינות תומכות בעשור הקרוב", נכתב בדו"ח.

 

סין הודיעה במרץ כי ההוצאה על הצבא תגיע השנה ל-670.3 מיליארד יואן (כ-106 מיליארד דולר), עלייה של 11.2% מ-2011. זוהי החוליה האחרונה בשרשרת עליות בשיעור דו-ספרתי בשני העשורים האחרונים בתחום זה.

 

הפנטגון ציין כי הנתון הסיני ל-2011 מוערך בחסר, לאור "שקיפות חשבונאית לקויה והמעבר מכלכלה ריכוזית שטרם הושלם". לפי הפנטגון, הנתון הסיני הרשמי אינו כולל סעיפים כמו רכישות זרות וקטגוריות הוצאה חשובות אחרות. "לפי המחירים ושערי החליפים של 2011, משרד ההגנה האמריקאי מעריך את סך ההוצאה הקשורה לצבא בסין לשנת 2011 בין 120 ל-180 מיליארד דולר", מסר הפנטגון.

 

לשם השוואה, המחוקקים בארה"ב דנים כעת בהצעת חוק המבקשת 554 מיליארד דולר להוצאות הגנה עבור שנת הכספים 2013 שתתחיל באוקטובר, ו-88.5 מיליארד דולר עבור המלחמה באפגניסטן ופעילויות נוספות מעבר לים.

 

x