המחיר של החזיר: כך השתדרג שוויה של מסעדה ב-1.8 מיליון דולר
בטי קונג מסינגפור התעייפה מהעבודה והיא מעמידה את מסעדתה למכירה, אבל גם את המתכונים הסודיים שלה
כמה עולה מתכון? 1.8 מיליון דולר, אם שואלים את הבעלים של "קאי לי רוסט מיט ג'וינט", שהוסיפה לסכום המכירה שמבקשת למכור את המסעדה של בסינגפור.
בטי קונג ובעלה מבקשים 3.5 מיליון דולר סינגפורי (2.8 מיליון דולר) עבור המסעדה, פרמיה של מעל 1.25 מיליון דולר סינגפורי מהשווי
"הלב שלי רוצה להמשיך ולנהל את המקום, אבל הגוף שלי אינו מסוגל יותר", סיפרה קונג (66), "אני עומדת על הרגליים שמונה שעות ביום, וזה מתחיל להתיש".
מדובר בדרישה מעט יוצאת דופן. בארצות הברית לדוגמה, מתכונים והכשרה הם כמעט תמיד חלק מהעסקה של מכירת מסעדות, לדבריו של פרד מילר שותף במסעדה אקסציינג' ג'ורג'יה באטלנטה. לאחרונה החברה שלו רכשה מסעדה רווחית עבור 400 אלף דולר, שכללו את הציוד, הריהוט ומתכונים מצליחים לעוף מטוגן, לחם תירס ובטטות. המכירות לרוב לא כוללות את מחיר הנכס, כי הוא עצמו מושכר. הוא מדגיש כי הקניין הרוחני בדרך כלל אינו מוסיף הרבה לשווי של המקום. "אלא אם כן מדובר במתכון לקוקה קולה או לקנטקי פרייד צ'יקן".
על אף הפופולריות לה זוכה המסעדה בסינגפור, לא מעט גבות הורמו לשמע המחיר. "עם סכום של כזה אפשר לקנות כמה אתרי מורשת של אונסק"ו, ולקבל יחס של משפחת מלוכה בבתי קזינו ברחבי העולם", כותב בלוגר האוכל המפורסם של סינגפור קיי.אף. סיטו.
עד כה קיבלו הבעלים רק מספר הצעות, כולן נמוכות מהמחיר המבוקש. ההצעה הטובה ביותר הייתה בגובה 2.5 מיליון דולר סינגפורי עבור 70%. הרוכש הפוטנציאלי גם מתעקש שהבעלים יישארו כיועצים למשך שלוש שנים וישמרו על 30%. אולם קונג רוצה למכור את כל חלקה. הצעות נוספות היו בגובה 2.8 מיליון דולר סינגפורי ו-2.5 מיליון, אך היא אינה מוכנה להתפשר. "השקעתי דם יזע ודמעות על המקום הזה", היא מסבירה.