בכיר בבנק המרכזי האירופי: "אין לנו השפעה על מחירי הנפט הגבוהים"
נשיא הבונדסבנק ינס וידמן אומר כי התייקרות הנפט היא הסיבה לכך שהאינפלציה בגוש היורו נמצאת מעל ליעד. לדבריו, מדינות בעלות נטל חוב כבד צריכות לשים את המשמעת התקציבית בראש סדר העדיפויות
האינפלציה בגוש היורו נמצאת מעל היעד בעיקר בגלל מחירי הנפט הגבוהים, אך על הבנק המרכזי האירופי לשמור שהם לא יובילו לציפיות אינפלציה גבוהות יותר בקרב האזרחים - כך אומר נשיא הבונדסבנק ינס וידמן.
וידמן, שהוא חבר במועצה המכהנת בת 23 החברים של הבנק המרכזי האירופי, אמר כי ציפיות אינפלציה גבוהות יותר משפיעות על דרישות השכר ובכך על צמיחת המחירים בכלכלת גוש היורו.
יעדי האינפלציה של הבנק המרכזי האירופי הם מתחת ל-2%, והאינפלציה עומדת כעת על 2.7%. "כרגע אנחנו מעל היעד, אבל הדבר נובע בראש ובראשונה ממחירי הנפט הגבוהים - ועל כך אין לנו כל השפעה", אמר וידמן בראיון שפורסם היום בעיתון "ולט אם סונטג".
וידמן עמד בראש הקריאות לבנק המרכזי האירופי להתחיל לתכנן את היציאה ממצב המשבר, אך בראיון הוא ביטל את הטענות כי הוא מבודד בבנק. לדבריו, קיומם של "דיונים אינטנסיביים" בבנק בעת חוסר ודאות הוא נורמלי, לאור האמצעים המיוחדים שננקטו.
וידמן חזר על עמדתו ולפיה היורו ישרוד את משבר החוב, אך לדבריו, מדינות בעלות נטל חוב כבד צריכות לשים את המשמעת התקציבית בראש סדר העדיפויות שלהן כדי להשיב את אמון המשקיעים.


