$
עולם

הקרב על התרומות בארה"ב: לאובמה פי 10 יותר כסף מאשר לרומני

לוועדת הבחירות של נשיא ארה"ב היה בסוף מרץ 104 מיליון דולר - לעומת 10 מיליון דולר לזו של המועמד הרפובליקאי לנשיאות, מיט רומני. אובמה ממשיך להסתמך על התורמים הקטנים

סוכנויות הידיעות 14:16 21.04.12

 

לוועדת הבחירות של נשיא ארה"ב, ברק אובמה, היה בסוף מרץ פי 10 יותר כסף מאשר לזו של המועמד הרפובליקאי לנשיאות, מיט רומני - כך עולה מדו"חות של ועדת הבחירות הפדרלית.

 

אובמה דיווח על מאזן של 104.1 מיליון דולר, לאחר שגייס תרומות בסך של 35.1 מיליון דולר במרץ, כולל 7.5 מיליון דולר שהועברו מחשבון גיוס כספים משותף עם הוועדה הדמוקרטית הלאומית. המאזן של רומני בסוף מרץ עמד על 10.1 מיליון דולר, לאחר שגייס 13.1 מיליון דולר במשך החודש, שיא של מסע הבחירות שלו.

 

עד 31 במרץ גייס אובמה 196.6 מיליון דולר עבור מסע הבחירות מחדש שלו, לעומת 88.7 מיליון הדולרים שגויסו במסע הבחירות של רומני. הסכומים לא כוללים כספים שנתרמו לוועדות פוליטיות התומכות במועמדים.

 

אובמה ממשיך להסתמך על תורמים קטנים, כפי שעשה ב-2008. בחודש שעבר, 52% מהתרומות שהגיעו ישירות לוועדת מסע הבחירות שלו, הורכב מסכומים של 200 דולר ומטה - לעומת  13% אצל רומני.

 

הנשיא גם דיווח על עלייה בתומכים הבכירים שלו - הנעזרים ברשתות שלהם לגיוס כספים. הוא ציין 117 איש שהכניסו לפחות 500 אלף דולר, לעומת 61 בסוף 2011. עם התומכים הבכירים החדשים באובמה נמנים הלסבית המוצהרת לורה ריקטס, הבעלים-השותפים של השיקגו קאבס; סטיוארט ביינום, יו"ר צ'ויס הוטלס אינטרנשיונל; ומייקל סאקס, מנכ"ל גרובנור קפיטל מנג'מנט.

x