תקנות חדשות יגדילו את התחרותיות בין סוכנויות דירוג האשראי
שרי האוצר של גוש היורו הגיעו להסכמה לחייב חברות לבצע רוטציה בין סוכנויות הדירוג - בכל שלוש שנים
בפסגת שרי האוצר של גוש היורו שהתקיימה בסוף השבוע בקופנהגן החליטו השרים האירופים לפעול להגדלת התחרותיות בין סוכנויות דירוג האשראי - על כך מדווח העיתון "הניו יורק טיימס".
שרת הכלכלה של דנמרק מרגרט וסטגר הודיעה כי השרים הגיעו להסכמה לחייב חברות לפעול בכל פעם עם סוכנות דירוג אחרת, כדי למנוע ניגודי אינטרסים ולעודד את התחרות.
להחלטת שרי האוצר לדרוש רוטציה בין סוכנויות הדירוג וכן להקל על כניסת חברות חדשות לתחום, עשויות להיות השלכות משמעותיות עבור השחקניות המרכזיות: חברות הדירוג פיץ', מודי'ס וסטנדרד אנד פורס האמריקאיות. במהלך השנתיים האחרונות מנהיגי אירופה האשימו לא אחת את הסוכנויות בליבון משבר החובות ובהפחתות לא מוצדקות של דירוגי מדינות - מהלך שהוביל באופן עקבי לעלייה בהוצאות המימון שלהן.
במסגרת התקנות החדשות, חברות המשתמשות בשירותי דירוג יידרשו להחליף מדי שלוש שנים את סוכנות דירוג האשראי, או אם נשכרו שירותיהן של יותר מחברת דירוג אחת — יש להחליפן מדי שש שנים.
התקנות החדשות יועברו עתה לאישור ממשלות גוש היורו ולאחר מכן לאישורו של הפרלמנט האירופי. אנליסטים סבורים, עם זאת, כי לא רק שיאושרו אלא שיוחמרו. על פי "הניו יורק טיימס", רגולציה חדשה הנוגעת לסוכנויות הדירוג עשויה להיכנס לתוקף כבר במהלך הקיץ הקרוב.


