$
עולם

מנהיגי האיחוד האירופי יודיעו ביום שישי על הגדלת קרן היציבות ל-940 מיליארד יורו

כך עולה מטיוטת הסכמות של שרי האוצר מהאיחוד האירופי שפורסמה על ידי סוכנות בלומברג. שרי האוצר של מדינות גוש היורו ונגידי הבנקים המרכזיים ידונו בהיקף קרנות החילוץ קרן היציבות האירופית (EFSF) ומנגנון היציבות האירופי הקבוע (ESM) שמקורותיו נאמדים כעת ב-500 מיליארד יורו, בוועידה בסוף השבוע הקרוב

סוכנויות הידיעות 19:18 28.03.12

 

מנהיגי האיחוד האירופי שוקלים ברצינות תוכנית להגדלת מקורותיה של קרן היציבות  ל-940 מיליארד יורו בתוך שנה במטרה למנוע ממשבר החובות באירופה לגלוש למדינות נוספות.

 

שרי האוצר של מדינות גוש היורו ונגידי הבנקים המרכזיים ידונו בהיקף קרנות החילוץ קרן היציבות האירופית (EFSF) ומנגנון היציבות האירופי הקבוע (ESM) שמקורותיו נאמדים כעת ב-500 מיליארד יורו, בוועידה בקופנהגן ב-30-31 במרץ.

 

מעבר לכך, שרי האוצר של האיחוד האירופי צפויים להקצות מקורות בהיקף של 240 מיליארד יורו שלא נמצאים כעת בשימוש, לצרכים שונים עד לאמצע 2013.

 

ההחלטה להגביר את המאמצים לעצירת הסחף של משבר החובות בגוש היורו, מגיעה הודות לכוח הדומיננטי של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל באיחוד האירופי. רק השבוע הזהירה מרקל מפני השביריריות של פורטוגל וספרד.

 

היום אמר שר האוצר של ספרד, לואיס דה גוינדוס, כי לספרד אין תוכניות לבקש מהאיחוד האירופי כספים במטרה להציל את מערכת הבנקאות שלה. הדברים של שר האוצר הספרדי הגיעו לאור בכיר באיחוד האירופי שעל פי דיווחים שונים דחק בממשלת ספרד לשקול נטילת סיוע מהאיחוד האירופי.

x