אכזבה: הגירעון התקציבי של ארה"ב יעמוד השנה על 1.1 טריליון דולר
כך לפי הערכות ועדת התקציב של הקונגרס. ההערכה הקודמת באוגוסט צפתה גירעון של 973 מיליארד דולר. מדובר בנתון הגרוע ביותר מאז שנת 2008, אז טיפס הגירעון לשיא של 1.4 טריליון דולר. לפני שנה הגירעון עמד על 1.3 טריליון דולר
הגירעון התקציבי של ארצות הברית יטפס מעל לטריליון דולר בשנה הפיסקאלית שתסתיים בספטמבר, כך על פי הערכות ועדת התקציב של הקונגרס (CBO).
מהדו"ח שפורסם על ידי הועדה עולה כי הפער בין ההוצאות הממשלתיות ואיסוף המיסים ב-2012 צפוי לעמוד על 1.1 טריליון דולר, זאת בהשוואה להערכה מוקדמת מאוגוסט שצפתה גירעון של 973 מיליארד דולר.
מדובר בנתון הגרוע ביותר, מבחינת המונחים הנומינליים, מאז פרוץ המיתון הגדול ב-2008 אז טיפס הגירעון לשיא של 1.4 טריליון דולר, ובשנתיים מאז עמד על 1.3 טריליון דולר.
ועדת התקציב העריכה כי הגירעון ימשיך במגמת הירידה, וייפול בחדות עד 2020, במידה וקובעי המדיניות יעמדו בשינויים המתוכננים במדיניות המס, בהוצאות הממשלתיות, בקיצוץ תקציב הפנטגון ובתקנות נוספות של סוכנויות ממשלתיות שצפויות להיכנס לתוקף בשנה הקרובה.
עם זאת, מדגישים בדו"ח כי מיסים גבוהים יותר בשילוב הוצאות ממשלתיות נמוכות יותר יובילו להאטה בצמיחה הכלכלית ולעלייה בשיעור האבטלה. בנוסף ועדת התקציב העריכה כי שיעור האבטלה יטפס ל-9.2% עד סוף השנה.


