קרן המטבע: נפעל להרחבת היקף מתן ההלוואות
זאת כדי להגדיל את המשאבים על מנת להתמודד עם ההחמרה במשבר החובות בגוש היורו. סגן יו"ר קרן המטבע: בשבוע הבא נוריד את תחזית הצמיחה העולמית לשנה הנוכחית
קרן המטבע הבינלאומית מסרה כי בכוונתה להרחיב את היקף מתן ההלוואות על מנת להתמודד עם ההחמרה במשבר החובות בגוש היורו, שגרם להידרדרות "משמעותית" בתחזית הכלכלית העולמית. "בשבועות הקרובים נפעל להרחבת יכולת ההלוואות של הקרן", מסר סגן יו"ר הקרן דיוויד ליפטון בפורום כלכלי שנערך היום בהונג קונג. "המטרה היא להצליח להגדיל את המשאבים שאירופה תשקיע כדי לפתור את הבעיות שלה, אך גם לעמוד בצרכים של עוברי אורח חפים מפשע ברחבי העולם".
עוד הוסיף ליפטון שבשבוע הבא מתכננת קרן המטבע להוריד את תחזית הצמיחה העולמית לשנה הנוכחית, על רקע המשבר המתמשך באירופה, שמאיים להמשיך ולפגוע בצמיחה הכלכלית העולמית. "התחזית הכלכלית עגומה והסיכונים לאירופה ולעולם כולו נותרו גבוהים", אמר ליפטון. "חששות סביב יציבות פיסקאלית וההפסדים של סקטור הבנקאות הובילו לעלייה במרווחי האג"ח הממשלתיות במדינות רבות בגוש היורו". לדבריו, המימון הבנקאי כמעט ויבש בגוש היורו וגורם לכך שהבנקים נאלצים למכור נכסים ולהגביל מתן הלוואות.
"הפעילות הכלכלית העולמית הידרדרה ברובה ברבעון האחרון של 2011, והתחזית לטווח הקרוב הוחמרה בצורה משמעותית", מאז פרסום התחזיות האחרונות של קרן המטבע בספטמבר ציין.
ליפטון התייחס בדבריו גם לאסיה, והזהיר כי אירופה מהווה סיכון לשגשוג ביבשת. כמו כן הוא ציין כי בעוד סין צפויה לצמוח "בשיעור סביר", תחול האטה בהתרחבות שתעניק למדינה "נחיתה רכה". ואילו ארצות הברית צפויה להמשיך להתרחב השנה, אך להערכת ליפטון ההתרחבות הזו לא תספיק להוריד את שיעור האבטלה הגבוה בכלכלה הגדולה בעולם.


