התוצר התעשייתי בארה"ב עלה יותר מהצפוי
התוצר במפעלים, מכרות וחברות תשתיות עלה ב-0.7%. כלכלנים צפו עלייה של 0.4%; מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.1%, לראשונה זה 4 חודשים
התוצר התעשייתי בארה"ב עלה בחודש אוקטובר יותר מהצפוי, סימן לכך שהייצור תורם לצמיחה ברבעון הרביעי.
התוצר במפעלים, מכרות וחברות תשתיות עלה ב-0.7% לאחר ירידה מתוקנת של 0.1% בספטמבר. כלכלנים צפו עלייה של 0.4%, לפי חציון סקר בלומברג שנערך בקרב 83 כלכלנים. התוצר במפעלים, המהווה 75% מסך התוצר התעשייתי, עלה ב-0.5%.
היצרנים נהנים מעלייה במכירות בשוק המקומי ובחו"ל, המפיגות את החששות שהאטה עולמית תפגע בייצור האמריקאי. הצורך לחדש מלאים נמוכים עשוי להגביר עוד את תוצר המפעלים, אם ההוצאה הפרטית תמשיך להתאושש בעונת החגים האמריקאית.
"הייצור במצב די טוב, שיימשך בשנה הבאה", אמר מיקאל טשום, כלכלן ב-PNC פייננשל סרביסס גרופ, לפני פרסום הדו"ח. "הייצוא הוא מרכיב מרכזי בצמיחה, ותהיה השפעה חיובית גם לחידוש המלאים ולשיפור בצריכה". ההערכות לתוצר בסקר בלומברג היו לעלייה של 0.1%-0.8%. הפדרל ריזרב תיקן כלפי מטה את הנתון של ספטמבר מ-0.2%, בעיקר בגלל הפחתת התוצר במכרות.
מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.1%, לראשונה זה 4 חודשים
עלות המחייה בארה"ב ירדה במפתיע באוקטובר לראשונה זה ארבעה חודשים, סימן לכך שהלחצים האינפלציוניים נחלשים.
מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.1% בהשוואה לחודש הקודם, אז הייתה עלייה של 0.3%. מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והדלק התנודתיים, עלה ב-0.1% בדומה לספטמבר - העלייה הקטנה ביותר השנה.
ירידת מחירי חומרי הגלם בהשוואה לתחילת השנה עשויה להקל על הקמעונאים בעונת החגים המתקרבת בארה"ב בתחרות על הצרכנים, המתמודדים עם קיפאון בהכנסות. הירידה באינפלציה גם מספקת לפדרל ריזרב מרחב פעולה גדול יותר אם הכלכלה תדשדש.
"נראה שהעלאת המחירים על ידי עליית מחירי האנרגיה נמצאת מאחורינו, לפחות לעת עתה", אמר ריאן סוויט, כלכלן בכיר במודי'ס, לפני פרסום הדו"ח. "אינפלציית הליבה הייתה חזקה עד כה השנה, אולם המגמה בחודשים האחרונים מעוררת תקווה שהעלייה נחלשת".
התחזית החציונית צפתה אי-שינוי במדד מחירי הליבה, לפי סקר בלומברג. הערכות 86 הכלכלנים בסקר נעו בין ירידה של 0.2% לעלייה של 0.3%. הכלכלנים צפו עלייה של 9.1% במדד הליבה, לפי חציון הסקר.
המחירים לצרכן עלו ב-3.5% ב-12 החודשים שהסתיימו באוקטובר. מדד הליבה עלה ב-2.1% במשך אותה התקופה. קובעי המדיניות בפד מכוונים לאינפלציה כוללת בטווח הארוך של 1.7%-2%, לפי התחזית מה-2 בנובמבר.


