רוסיה מגדילה את האחזקות שלה באג"ח אמריקאיות
ר"מ רוסיה ולדימיר פוטין סבור שארה"ב היא "פרזיטית", אולם עבור ממשלתו החוב הזה נחשב עדיין להשקעה הבטוחה ביותר. רוסיה הקפיצה את האחזקות שלה באג"ח של ארה"ב בשיעור של 1,600% בחמש השנים האחרונות
ראש ממשלת רוסיה ולדימיר פוטין סבור אמנם שארה"ב היא "פרזיטית", בשל הנטל שמהווה החוב הגבוה שלה על הכלכלה העולמית, אולם עבור ממשלתו, החוב הזה נחשב עדיין להשקעה הבטוחה ביותר.
רוסיה הקפיצה את האחזקות שלה באג"ח של ארה"ב בשיעור של 1,600% בחמש השנים האחרונות — כך עולה מנתונים שפרסם משרד האוצר האמריקאי. המדינה היא אחת מעשר המחזיקות הגדולות ביותר של אג"ח של ארה"ב, עם סכום של 110 מיליארד דולר נכון לסוף יוני.
מדובר בזינוק של 70% מאז עזב פוטין את הקרמלין ב־2008. "ארצות הברית חיה מעבר להוצאות שלה ומעבירה חלק ממשקל הבעיות שלה לכלכלה העולמית, ומתנהגת במידה מסוימת כפרזיטית על הכלכלה העולמית ועמדת המונופול על הדולר שבו היא מחזיקה", אמר פוטין בתחילת החודש בתשובה לשאלות על הסבירות לחדלות פירעון אמריקאית.
עם זאת, לאחר הורדת הדירוג רוסיה הצטרפה לשאר המחזיקות הגדולות של החוב האמריקאי והתחייבה להמשיך ולהחזיק באג"ח. "רוסיה אינה מצפה לאלטרנטיבה לאחזקות האג"ח האמריקאיות בחמש השנים הבאות", הדגיש סגן שר האוצר סרגי סטורצק.
באוקטובר 2010 רוסיה החזיקה בסכום שיא של 176 מיליארד אג"ח אמריקאיות, מאז היא הפחיתה את האחזקה ב־38% ל־110 מיליארד דולר, שמהווים 21% מהעתודות הבינלאומיות ואחזקות הזהב שלה. האחזקות הרוסיות של אג"ח אמריקאיות גדלו בחמש השנים האחרונות על רקע עליית ההכנסות מנפט שחיזקו את עתודות יצרנית הנפט הגולמי הגדולה בעולם.
"כל עוד הדולר נותר המטבע העיקרי שבו הבנק המרכזי עוקב אחר עתודות וחברות חומרים רושמות הכנסות, לרוסיה אין באמת אלטרנטיבה", מסביר אולג וויוגין, יו"ר בנק MDM במוסקבה. "מערכת הפדרל רזרב היא המרכז של הנזילות העולמית", ציין.


