$
עולם

ביל גרוס: הירידה בתשואות האג"ח משקפת סבירות גבוהה למיתון בארה"ב

מנהל קרן האג"ח הגדולה בעולם אמר כי הכלכלה מאטה ואופציות המדיניות המוניטרית והפיסקאלית אוזלות; זאת בעת שהתשואות על אג"ח אמריקאי ל-10 שנים נמצאות בשפל של 60 שנה

סוכנויות הידיעות 22:12 19.08.11

 

ביל גרוס, מנהל קרן האג"ח הגדולה בעולם, אמר היום (ו') הירידה בתשואות על האג"ח לשפל של 60 שנה משקפת סבירות גבוהה למיתון בארה"ב.

 

גרוס, המנהל המשותף בקרן ההשקעות פימקו, אשר מנהלת 1.2 טריליון דולר, אמר בראיון טלוויזיוני לרויטרס כי לארה"ב אוזלות אופציות המדיניות המוניטריות והפיסקאליות.

 

"זה ברור יותר ויותר שאופציות המדיניות מוגבלות וכי הצמיחה הכלכלית מאטה", אמר גרוס.

 

אתמול בנק ההשקעות מורגן סטנלי הזהיר כי ארה"ב וגוש היורו נמצאים "קרובים באופן מסוכן למיתון", והצטרף למספר מוסדות פיננסיים שחתכו את תחזית הצמיחה הגלובלית במחצית השנייה של השנה. לא רק שהכלכלנים מודאגים לגבי האטה בארה"ב, הם גם מודאגים לגבי הירידה בקצב הצמיחה בסין ומשבר החוב בגוש היורו.

 

"אין ספק שהצמיחה בארה"ב מבחינת שיעור האבטלה ורווחי התאגידים נמצאת בסכנה, בין אם נראה צמיחה של 1% בתמ"ג ובין אם לאו", אמר גרוס.

 

גרוס אמר כי התשואות על האג"ח מאותתות על תנאי מיתון. "הם משקפות, מבחינת התשואות, לא רק שיש פוטנציאל למיתון אלא סיכוי ברמה של כמעט-ודאות של מיתון", אמר גרוס.

 

אתמול התשואה על אג"ח אמריקאי ל-10 שנים נפלה מתחת ל-2% ל-1.98%. היום התשואה על אג"ח אמריקאי ל-10 שנים עמדה על כ-2.08%.

 

במאי אמר גרוס לרויטרס כי ירכוש שוב אג"ח רק אם ארה"ב תהיה בדרך למיתון נוסף. הוא חזר על אמירתו זו היום: "אני לא חושב שיש איזשהו ערך שם אלא אם כן יש מיתון באופק".
x