ארה"ב: הייצור התעשייתי עלה ב-0.9% ביולי
למרות תחזיות האנליסטים שעמדו על עלייה של 0.5%, רשם הייצור את שיעורו הגבוה ביותר השנה בעקבות התאוששות יצרניות הרכב מהשפעות רעידת האדמה ביפן; ייצור המכוניות וחלקיהן זינק ב-5.2%
17:15
16.08.11
הייצור התעשייתי בארצות הברית עלה ביולי בשיעור הגבוה ביותר השנה, לאחר שיצרניות הרכב הצליחו להתאושש מהשפעות רעידת האדמה ביפן והטמפרטורות הגבוהות העלו את צריכת התשתיות. הבנק הפדראלי המרכזי מסר כי נרשמה עלייה של 0.9% בייצור במפעלים, מכרות וחברות תשתית, זאת לאחר עלייה של 0.4% ביוני. תחזיות האנליסטים היו נמוכות יותר וציפו לעלייה של 0.5% ביולי.
בנוסף, חלה עלייה בייצור ציוד עסקי, המצביעה על כך שהעליות בתעשייה שהובילה את ההתאוששות יימשכו על אף האטה בצריכה הפרטית ובייצוא. "היצרנים לא מרימים ידיים ועדיין לא מוותרים", הבהיר ארון סמית', כלכלן בכיר במודי'ס. "ברגע שהביקוש יתאושש, הייצור יחזור במהירות".
ייצור מכוניות וחלקי מכוניות זינק בחודש שעבר ב-5.2%, התאוששות מההפרעות לשרשרת האספקה שנגרמו כתוצאה מרעידת האדמה והצונאמי ביפן. ייצורם של מחשבים ומוצרי אלקטרוניקה עלה ב-0.5% ביולי, לאחר ירידה של 0.8% ביוני, וייצור הרהיטים עלה ב-0.7% לאחר ירידה של 2.1%.


