שר האוצר היפני נערך לנקיטת "צעדים אמיצים" לבלימת הין
ברבעון האחרון התכווצה כלכלת יפן ב-2.5%. השר הודיע כי יתערב בשוק המט"ח בשעת הצורך
שר האוצר היפני נערך להתערב בשוק המט"ח, זאת במטרה לבלום את ההתחזקות הבלתי מרוסנת של הין - כך מדווחת סוכנות הידיעות בלומברג. לדברי השר יושיהיקו נודה, הוא מוכן להתערבות בכל עת, שכן התחזקות המטבע מאיימת על צמיחת הכלכלה המקומית. "אי-היציבות נמשכת ואני אמשיך לעקוב מקרוב אחר השווקים כדי לנקוט צעדים אמיצים אם אצטרך", אמר השר בראיון לרשת הטלוויזיה המקומית NHK.

שער החליפין של המטבע היפני הגיע לרמה של 76.31 ין לדולר ב-11 באוגוסט, גבוה יותר משער החליפין שאילץ את האוצר להתערב בשוק ולמכור ינים ב-4 באוגוסט. בתוך חצי שנה התחזק המטבע המקומי ב-8.6%, מה שהביא לשחיקה בהכנסות של יצואניות יפניות מובילות, בהן טויוטה מוטור וסוני. בטויוטה כבר הודיעו כי כל עלייה של ין אחד בשער החליפין מפחיתה את ההכנסה השנתית ב-34 מיליארד ין, כאשר שער המטרה שעליו מבוססות תחזיות ענקית הרכב הוא 80 ין לדולר. גם המתחרות ניסאן והונדה ביססו את המאזנים השנתיים על אותו שער חליפין.
שר האוצר היפני הדגיש כי ין חזק מאפשר אמנם לחברות המקומיות לרכוש חומרי גלם במחיר נמוך יחסית, אבל לדבריו, החסרונות גדולים מדי, באופן מיוחד בתקופה שבה יפן מנסה עדיין להתאושש מנזקי רעידת האדמה והצונאמי שפקדו אותה במרץ והדליפה הרדיואקטיבית שהתלוותה להם.
על פי הערכות ראשוניות, כלכלת יפן התכווצה ב-2.5% ברבעון האחרון, כאשר מדובר ברבעון שלישי ברציפות שבו כלכלת ארץ השמש העולה מראה מגמה שלילית.


