רשות הדואר האמריקאית מתכננת לפטר 120 אלף איש
לאחר שנה שנייה של הפסדים שצפויים לעמוד על כ-8 מייארד דולר, שוקלת הרשות לקצץ משרות ולבטל את קרנות הפנסיה של העובדים
רשות הדואר האמריקאית שוקלת לקצץ 120 אלף משרות על רקע שנה שנייה של הפסדים שצפויים להסתכם בלמעלה מ-8 מיליארד דולר. הרשות שוקלת גם לבטל את קרנות הפנסיה והביטוח הרפואי של העובדים ולהקים במקומן מערכת הטבות פנימית.
מהמהלכים המתוכננים מצריכים אישור מהקונגרס, ושניהם צפויים להיתקל בהתנגדות עזה מצד איגודי עובדי הדואר, שמחזיקים בחוזים האוסרים פיטורים.
הירידה בחשיבות הדואר מול האינטרנט וירידה בפרסום בעקבות המיתון פגעו ברשות. במהלך 4 השנים האחרונות קיצצה רשות הדואר 110 אלף משרות, ובימים אלה היא מקצצת 7,500 משרות ניהוליות. בדו"ח השנתי עבור 2010, דיווחה הרשות כי היא מעסיקה 583,908 עובדים.
בכירים ברשות הדואר מסרו כי לא יוכלו לעמוד בתשלום של 3.5 מיליארד דולר לכיסוי ביטוח רפואי עתידי של העובדים שמועד תשלומו נקבע ל-30 בספטמבר. ביוני הפסיקו להקצות כספים לקרן הפנסיה של העובדים, שלטענת בכירים ברשות מומנה יתר על המידה.
במקביל, ברשות שוקלים לסגור 3,653 סניפים ומתקנים בניסיון לחסוך כסף, כמו כן פנתה הרשות מספר פעמים לקונגרס בבקשות סיוע בשנים האחרונות, כולל בקשות לבטל את חלוקת הדואר בשבת, ואף הועלו מספר הצעות חוק, אך אף אחת מהן עדיין לא יושמה.
על אף שהנפח הכולל של הדואר ירד מ-202 מיליארד פריטים ל-170 מיליארד בין 2008 ל-2010, מספר היעדים המקבלים דואר עלה ב-1.7 מיליון, בזכות פתיחת משרדים ובתי עסק.


