ארה"ב: גידול של 6.25 מיליארד דולר בהיקף האשראי הצרכני באפריל
חוב הצרכנים גדל בקצב שנתי מתואם של 3.1% ל-2.43 טריליון דולר. האנליסטים צפו גידול של 5 מיליארד בהיקף האשראי
22:24
07.06.11
הצרכנים בארה"ב הגדילו את חובם בקצב שנתי מתואם של 3.1% באפריל, העלייה החודשית השביעית ברציפות, כך מסר היום (ג') הפדרל ריזרב.
סך החוב הצרכני עלה ב-6.25 מיליארד דולר ל-2.43 טריליון דולר באפריל. העלייה הייתה גדולה מהתחזיות. האשראי הצרכני לחודש מרץ תוקן מטה לעלייה של 4.82 מיליארד דולר בהשוואה להערכה הראשונית של עלייה של 6 מיליארד דולר.
העלייה בחוב באפריל נוצרה למרות ירידה בחוב כרטיסי האשראי שנפל ב-943.52 מיליון דולר או בקצב שנתי של 1.4% לאחר עלייה של 36.70 מיליון דולר במרץ. אשראי בלתי-חוזר כמו הלוואות לרכישת מכוניות או הלוואות סטודנטים עלה ב-7.2 מיליארד דולר, או קצב שנתי של 5.2% לאחר שבמרץ נרשמה עלייה של 4.78 מיליארד דולר.
ממוצע תחזיות האנליסטים העריך כי יירשם גידול של 5 מיליארד דולר בהיקף האשראי באפריל.


