$
עולם

"לבנקים באירלנד גירעונות של כ־20 מיליארד יורו"

לפי דיווח של "סאנדיי ביזנס פוסט", הגירעונות בארבעת הבנקים הגדולים באירלנד נחשפו במבחני לחץ

סוכנויות הידיעות 20:02 27.03.11

 

מבחני לחץ שנערכו לארבעת הבנקים המובילים באירלנד יחשפו גירעון של כ־20 מיליארד יורו — כך דיווח אתמול ה"סאנדיי ביזנס פוסט", בלי שציין את מקורותיו להערכות פסימיות אלה. הבנק המרכזי של אירלנד יפרסם ביום חמישי את תוצאות מבחני הלחץ החדשים שנערכו לענקי הבנקאות במדינה, המונים את בנק אוף אירלנד, אלייד אייריש, אייריש לייף ו־EBS בילדינג סוסייטי.

 

לפי העיתון, המבחנים, הבודקים את היקף עודפי המזומנים של הבנק ואת יכולתם לשרוד תרחישים מאקרו־כלכליים שונים בדרגות שונות של קיצוניות, יראו כי ההפסדים של הבנק מהלוואות שונות מגיעים להיקף של 18 מיליארד יורו עד 23 מיליארד יורו.

 

עם זאת, הגירעון הפוטנציאלי צומצם בעקבות החלטת הבנק האירופי המרכזי לספק מימון לטווח בינוני לבנקי אירלנד, החלטה אשר דווחה לסוכנות הידיעות רויטרס ביום שבת האחרון מפי מקור בכיר במגזר הבנקאי של גוש היורו. לפי הערכות, לולא המהלך של הבנק המרכזי היו נאלצים הבנקים של אירלנד לנקוט צעדים מיידיים לצמצום החוסרים, מהלך אשר היה גורר הפסדים נוספים.

 

הבנקים באירלנד נדרשים לצמצם את היקף נכסיהם כדי להקטין את תלותם במימון הבנק המרכזי, אשר עליו הם מסתמכים עתה למטרת התנהלות יומיומית.

x