$
אירועי ספורט

האם יורו 2016 יעשה לצרפת מה שעשה מונדיאל 2006 לגרמניה?

התכניות לפיתוח אצטדיונים הקשורות לטורניר יורו 2016 אמורה לעזור לקבוצות הצרפתיות לעלות לרמה הבאה, אבל ההיסטוריה מוכיחה שמדובר בציפייה שלא מתממשת תמיד

שירות כלכליסט 16:1731.08.15

האם אירוח המונדיאל תרם לאורך ההיסטוריה לפיתוח אצטדיונים במדינה המארחת? מדובר בדיון קדון שהתשובה עליו אינו חד משמעית. הנה כך,  גרמניה הרוויחה מההזדמנויות לפיתוח אצטדיונים שנקרו בפניה בזכות אירוח המונדיאל ב-2006, אבל ההערכה הרווחת היא שחלק מהקשיים שעומדים בשנים האחרונות בפני הקבוצות בליגה האיטלקית נובעים בשל הזדמנויות מפוספסות לפיתוח מתקנים איכותיים עבור מונדיאל 1990. ולכן לא נותר אלא לשאול – האם התכניות לפיתוח אצטדיונים הקשורות לטורניר יורו 2016 יעזרו להעלות את הקבוצות הצרפתיות לרמה הבאה?

 

 

סופר ויקטור, המאסקוט של יורו 2016. האצטדיונים החדשים יביאו יותר אנשים למגרשים - כבר עכשיו זה קורה סופר ויקטור, המאסקוט של יורו 2016. האצטדיונים החדשים יביאו יותר אנשים למגרשים - כבר עכשיו זה קורה צילום: איי אף פי

 

ביוני 2016 תארח צרפת בפעם השלישית את הטורניר המתקיים זו הפעם ה-15. זו תהיה הפעם הראשונה מאז המונדיאל של 2006, שמדינה של אחת מחמש הליגות הבכירות מארחת אירוע מרכזי בכדורגל.

 

הטורניר יתקיים ב-10 אצטדיונים ברחבי המדינה, כשסטאד דה פראנס - האצטדיון הלאומי של צרפת, יארח את משחק הפתיחה ואת הגמר. ההשקעות בשאר האצטדיונים שיארחו משחקים כללו בנייה של 4 מתקנים חדשים בבורדו, ליון, ליל וניס וכן שיפוץ של שישה אחרים.

 

מה יכולה להיות ההשפעה של ההשקעות המשמעותיות על הביצועים של המועדונים הצרפתיים ברמה המקומית וביחס לקבוצות אחרות באירופה?

 

מנקודת מבט של היצע, ההשקעה תסתכם בעלייה בתפוסה המצרפית של האצטדיונים של קבוצות הליגה הצרפתית (ליג 1) ל-86 אלף, כשהממוצע הקהל יעמוד על 32 אלף. בנוסף, השיפוץ הנוסף בפארק דה פרינס, מגרש הבית של פריז סן ז'רמן, שאמור להתרחש לאחר הטורניר, יעלה עוד את התפוסה. לעלייה זו יש את הפוטנציאל להוסיף הכנסות למספר מועדונים. אולם, בהשוואה לליגות האחרות, רמת התפוסה עדיין נמוכה משאר הליגות הבכירות באירופה.

 

נקודה חשובה נוספת עבור המועדונים הצרפתיים היא שההשקעה לא נוגעת רק להרחבת התפוסה, אלא גם לאיכות האצטדיונים ולשיפור חוויית יום המשחק לצופים, כולל שיפורים באירוח, בטכנולוגיה, בהסעדה, בחנויות הקמעונאיות, באזורי הכנסים ובחלק מהמקרים יתווסף גם מוזיאון. התוספות הללו אמורות להעלות את ההכנסות ממשחקים וכן לספק הזדמנויות שיווקיות למועדונים לאורך כל השנה.

 

מנקודת מבט של ביקוש, מדד הביצועים העדכני ביותר מהווה סימן טוב עבור הליגה הצרפתית. בעונת 2014-15 שיעור הצופים הממוצע במשחקים עלה בקרוב ל-6% מ-21,155 ל-22,362.

 

חלק מהעליות הללו נובעות ממה שנקרא "אפקט האצטדיון החדש", שמורגש על ידי נייס וליל. בהשוואה לעונה שעברה באצטדיון הישן, ניס חוו עלייה של 78% במספר הצופים הממוצע, בעוד שבליל חל זינוק של 128%. גם בורדו עשויה ליהנות מעלייה בעקבות מעבר לאצטדיון חדש, כעת שאצטדיון Nouveau Stade de Bordeaux החל לפעול, וכך גם אולימפיק ליון לאחר שייפתח האצטדיון החדש שלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x