$
אירועי ספורט

בלוס אנג'לס מצפים לרווח של יותר מ-160 מיליון דולר מאולימפיאדת 2024

העירייה אישרה את אירוח המשחקים האולימפיים בעוד 9 שנים זאת לאחר דיון על טיוטה של ההצעה ותחזית תקציב

שירות כלכליסט 14:4031.08.15

עיריית לוס אנג'לס אישרה את ההצעה לארח את אולימפיאדת 2024 זאת לאחר דיון על טיוטה של ההצעה ותחזית תקציב.  

 

 

 

הקולסאום בלוס אנג'לס. על פי טיוטת ההצעה, המשחקים יעלו 4.6 מיליארד דולר – עשירית מהעלות של אולימפיאדת החורף בסוצ'י, רוסיה הקולסאום בלוס אנג'לס. על פי טיוטת ההצעה, המשחקים יעלו 4.6 מיליארד דולר – עשירית מהעלות של אולימפיאדת החורף בסוצ'י, רוסיה צילום: איי אף פי

 

מהתחזית עולה כי בלוס אנג'לס מצפים להרוויח 161 מיליון דולר מאירוח האולימפיאדה. עם זאת, רצוי להתייחס להערכה הזו בסקפטיות מסוימת. האולימפיאדה כמעט תמיד עוקפת את התקציב, והתחזיות להשפעה הכלכלית לרוב גבוהות מדי.

 

בשנים האחרונות החלה להתפתח תגובת נגד לאירוח האולימפיאדות, בעיקר מכיוון שמשלמי המסים לא מוכנים לקבל יותר את הטיעון הישן שמדובר בהשקעה נבונה.

 

ההצעה של בוסטון נפלה לאחר שראש העיר סירב לחתום על חוזה שהיה מחייב את העיר לשלם על כל חריגה מהתקציב. עם זאת, לוס אנג'לס קרוב לוודאי שתיאלץ לחתום על חוזה דומה. עדיין, יש סיבה להיות אופטימיים לגבי האפשרויות הפיננסיות שעומדות בפני לוס אנג'לס.

 

בניגוד לערים מארחות פוטנציאליות אחרות, ללוס אנג'לס יש כבר את מרבית מה שצריך כדי לארח אולימפיאדה. תשתיות התחבורה כבר קיימות, ישנם מלונות רבים וחשוב מכך, בעיר יש לא מעט מתקני ספורט שפחות או יותר מוכנים לאולימפיאדה.

 

על פי טיוטת ההצעה, המשחקים יעלו 4.6 מיליארד דולר – עשירית מהעלות של אולימפיאדת החורף בסוצ'י, רוסיה. אלה כמה מהדרכים באמצעותן הם מנסים לשמור על עלויות נמוכות:

 

הקולוסאום בלוס אנג'לס ישמש כאצטדיון האולימפי לאחר שיפוץ בגובה 800 מיליון דולר. אוניברסיטת דרום קליפורניה תתרום 500 מיליון דולר כחלק משיפוץ מתוכנן, כך שגולת הכותרת של האירוע תעלה לוועדה המארגנת 300 מיליון דולר.

 

כמו כן, לא יהיה צורך לבנות מרכז שחייה וקפיצה למים, שכן התחרויות הללו יתקיימו באצטדיון המתוכנן החדש לכדורגל, שיומר למתקן זמני בעלות של 100 מיליון דולר. לוס אנג'לס תשתמש גם בעוד מתקנים שכבר קיימים. מרכז גאלן - אגרוף, אודיטוריום שריין – הרמת משקולות, סטייפלס סנטר – כדורסל, התעמלות קרקע, נוקיה ת'יאטר – סייף, פאולי פביליון – כדורסל, רוז בול – כדורגל, אל.אי פורום – כדורעף, סטובהאב סנטר – רוגבי, טניס, אצטדיון דרייק – הוקי שדה.

 

הכפר האולימפי בשווי מיליארד דולר ייבנה בהשקעה פרטית של 925 מיליון דולר ויומר לדיור לאחר המשחקים.

 

על פי התחזית של וועדת ההצעה, ההכנסות יעמדו על 4.8 מיליארד דולר. שליש מהסכום הזה ינבע מחוזי שידור, חוזי ספונסרשיפ ומהוועד האולימפי הבינלאומי. 1.4 מיליארד דולר נוספים ינבעו מחוזי ספונסרשייפ מקומיים, ו-1.1 מיליארד דולר ממכירות כרטיסים. בסופו של יום, בלוס אנג'לס מצפים לרווח של 161 מיליון דולר.

 

אולם ויקטור מתסון מאוניברסיטת הולי קרוס, שערך מחקר נרחב על העלות של אירוח אירוע ספורט גדולים, מזהיר שיהיה קשה לעמוד בתחזית ההכנסות הזו.

 

"מרבית נתוני ההכנסות הם בצד הגבוה יותר ממה שחווינו באולימפיאדות קודמות", הוא אומר. "כך שצריך שהאולימפיאדה תהיה טובה בהרבה מהקודמות. זה אפשרי, אך דורש המון מזל". אנדרו צימבליסט, מרצה לכלכלה בסמית' קולג', אמר בראיון ללוס אנג'לס טיימס שהחריגות מהתקציב הן הנושא העיקרי. "אני חושב שהצד הפגיע קשור לעלויות", הוא אומר. "תמיד יש סיכונים".

 

יש עם זאת סיבה לשמור על חיוביות. באולימפיאדת 1984 שנערכה בלוס אנג'לס, השיגה העיר רווח של 250 מיליון דולר, כך לפי חלק מההערכות. לא יהיה פה שידור חוזר של סוצ'י, אז נאלצו לבנות הכל מהיסוד, וגם לא מצב בבוסטון, שהעיר לא מוכנה לאירוח אולימפיאדה וזקוקה להמון עבודה כדי להפוך את זה לאפשרי.

 

גם אם לוס אנג'לס לא תעמוד בתחזית הרווח של 161 מיליון דולר, הסיכון הפיננסי נמוך יותר לעומת ערים פוטנציאליות אחרות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x