$
ספורט ישראלי

איפה ההנהגה?

רק שש קבוצות בליגת העל יודעות איך הן יתחילו את העונה הבאה. שאר הקבוצות מקוששות אגורות. חיות מהיד לפה. ללא חזון שיווקי, ניהולי או מקצועי

אוריאל דסקל 15:2105.05.15

ליגת העל מתקרבת לסופה ובמשרדי הבקרה התקציבית כבר מתכוננים לקיץ קשה לקראת תחילת העונה הבאה. מעט מדי קבוצות על קרקע יציבה. שתיים מארבע הקבוצות הגדולות של הכדורגל הישראלי נמצאות בלימבו. הפועל תל אביב במצב כלכלי שביר, עמוק בבור של חובות וזה יישאר כך אם לא תירכש על ידי משקיע רציני. בבית"ר ירושלים גם לא בטוחים שאלי טביב יישאר כבעלים, וגם אם יישאר - כלל לא בטוח שהוא יהיה בעלים שמשקיע מהונו בקבוצה.

 

 

 

 

אתר מנהלת הליגה. בהקמה כבר כמה חודשים אתר מנהלת הליגה. בהקמה כבר כמה חודשים

 

מכבי נתניה בצניחה חופשית בלי מצנח, הפועל פתח תקווה עם בעלים שלא מסוגל להחזיק אותה לבדו, מ.ס אשדוד בתהליך של אובדן האוהדים הבודדים שהגיעו למשחקים שלה, הפועל עכו והפועל חיפה עשויות להתאחד כדי לשרוד כקבוצה אחת בליגת העל, וגם ראשי הפועל רעננה מחפשים להתאחד עם קבוצה אחרת. בני סכנין, כהרגלה, תזדקק לסיוע קטארי כדי להתחיל את העונה. כולן צריכות כסף ציבורי כדי לשמור את הראש מעל המים.

 

כרגיל, מכבי תל אביב, עירוני קריית שמונה, הפועל באר שבע, מכבי חיפה, מכבי פתח תקווה ובני יהודה (העולה החדשה) יחסית יציבות, ושאר הקבוצות מקוששות אגורות. חיות מהיד לפה. ללא חזון שיווקי, ניהולי או מקצועי.

 

מי שאמורה להכתיב דרך חדשה היא מנהלת הליגה. ומה עשתה המנהלת בנושא? שינויים קוסמטיים בעיקר. וזה גוף עם תקציב של 7.5 מיליון שקל וללא אתר אינטנרט (אתר בבנייה כבר כמה חודשים טובים).

 

רגולציה חדשה, הצגת חזון ספורטיבי/שיווקי/ניהולי לקבוצות, מערכת רישוי? עדיין אין.

 

לאחרונה, מנהלת הליגה עשתה אאוטסורסינג לפעילות המסחרית שלה ומינתה חברה חיצונית שתביא חסויות. חברת מדיה ספורט כנראה תביא לליגה מפרסמים חדשים שאולי יכסו את העלויות של המנהלת. אבל צריך לתהות מדוע המנהלת, שמטרתה היא שיווק המוצר, צריכה לעשות אאוטסורסינג לשיווק המוצר שהיא משווקת. אאוטסורסינג לאחת מהפעילויות הגרעיניות שלך זה לא הודאה בכישלון?

 

 

מכבי תל אביב נגד מכבי חיפה, אמש. הביאו רייטינג ממוצע של 10.2% בלבד בערוץ ממלכתי, פתוח לכולם מכבי תל אביב נגד מכבי חיפה, אמש. הביאו רייטינג ממוצע של 10.2% בלבד בערוץ ממלכתי, פתוח לכולם צילום: גיל נחושתן

 

בכל מקרה, המהלך הגדול שמתכננים במנהלת זה הקמת ערוץ עצמאי בעונת 2016/17, כשחוזי זכויות השידור הנוכחיים יסתיימו. הערוץ אמור להתחרות בערוצי הספורט הוותיקים. במנהלת מעריכים כי הקמת ערוצים ייעודיים, תוכל להגדיל את ההכנסות מהשידורים, ואולי אף ליצור מנוף לחץ על גופי השידור הקיימים, מה שיגדיל את ההצעות שיוגשו עבור הזכויות.

 

מומחים בשוק הטלוויזיה בישראל וגם בהולנד, היכן שניסו את העניין בחוסר הצלחה, מזהירים מהעניין אבל במנהלת נחושים. במנהלת מנהלים בימים אלו דיונים עם חברת תקשורת הספורט הספרדית מדיה פרו בקשר לערוץ, אבל הסקפטיות בשוק הישראלי גבוהה. "המהלך לא יגדיל את עוגת ההכנסות של הכדורגל הישראלי אבל כן את ההוצאות של הקבוצות", אומר גורם בתעשיית הספורט הישראלית. "ואחרי שהמהלך הזה ייכשל, והוא ייכשל, אז ירכשו את הזכויות בפחות כסף. בצ'רלטון ובערוץ הספורט לא יסלחו על הניסיון הזה".

 

וצריך להסתכל על המספרים. הקבוצות הגדולות בישראל, מכבי חיפה ומכבי ת"א הביאו רייטינג ממוצע של 10.2% בערוץ ממלכתי, פתוח לכולם. משחק חשוב לשתי הקבוצות. טריני וסוזנה הביאו יותר. שלא לדבר על שידורים חוזרים של קומדיות עבשות בערוץ 2. ועם זה מנהלת הליגה רוצה להקים ערוץ משלה, שישדר רק תכנים שלה? מי עושה להם את החישובים שם?  

 

בינתיים, יש הרבה אנשים בסביבות ההתאחדות לכדורגל שמחכים לכישלון הגדול של מינהלת הליגה, כדי לקבל מחדש את השליטה על הליגה.

 

יש רעב אדיר לכדורגל בישראל. יש אצטדיונים חדשים שנבנו בכסף ציבורי שהם במה מצוינת לכדורגל. יש, אפילו, עלייה מזערית ברייטינג לליגת העל. גם יש עכשיו קורס ניהול ספורט מתקדם במכללת וינגייט. הכל מוכן לכך שסוף סוף יהיו כאן כדורגל כמו שצריך. אבל בשביל שזה יקרה צריך הנהגה חזקה וניהול יעיל. ויותר משש קבוצות ראויות בליגה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x