$
ספורט עולמי

שיפור במצבו הפיננסי של הכדורגל האיטלקי

החוב המצטבר של כל הקבוצות המקצועיות באיטליה בעונה הנוכחית עומד על 388 מיליון יורו, ירידה מ-430 מיליון יורו בעונה שעברה

סוכנויות הידיעות 16:3308.04.13

שיפור במצב הפיננסי של קבוצות הכדורגל באיטליה, על אף מדיניות הצנע הנהוגה במדינה.  סריה A האיטלקית הצליחה בניגוד לכל הציפיות להשיג שיפור בנתונים הפיננסיים, זו הפעם הראשונה זה ארבע עונות.

 

החוב המצטבר של כל הקבוצות המקצועיות באיטליה בעונה הנוכחית עומד כעת על 388 מיליון יורו, ירידה מ-430 מיליון יורו במהלך עונת 2011-12. הירידה מצביעה על כך שהקבוצות, כולל כאלה שמחוץ לליגה הבכירה, מצליחות להשתלט על מצבן הפיננסי בזמנים של צנע ופיקוח פיננסי הדוק.

 

 

 

שחקני נאפולי חוגגים. הירידה הזו נובעת בין השאר מעלייה של 7% בהכנסות של קבוצות בליגה הבכירה, שפיצתה על עלייה של 4.4% בעלויות התפעול. ההכנסות גדלו ב-7% והסתכמו ב-2.7 מיליארד יורו שחקני נאפולי חוגגים. הירידה הזו נובעת בין השאר מעלייה של 7% בהכנסות של קבוצות בליגה הבכירה, שפיצתה על עלייה של 4.4% בעלויות התפעול. ההכנסות גדלו ב-7% והסתכמו ב-2.7 מיליארד יורו צילום: איי אף פי

 

ב- Calciomercato, אתר כדורגל איטלקי, מדווחים כי מחקר שנערך במרכז המחקר של פדרציית הכדורגל האיטלקית חשף כי בסריה A נרשמה הפחתה משמעותית ברמות הכלליות של ההפסדים, מ-300 מיליון יורו ל-281 מיליון יורו. הירידה הזו נובעת בין השאר מעלייה של 7% בהכנסות של קבוצות בליגה הבכירה, שפיצתה על עלייה של 4.4% בעלויות התפעול. ההכנסות גדלו ב-7% והסתכמו ב-2.7 מיליארד יורו.

 

מהדו"ח, שנערך על-ידי פירמות הייעוץ PWC ו-AREL, עולה כי ההפסדים הכוללים של 20 מועדוני הסרייה A בתום העונה הקודמת (2011/12) ירדו ב-6.3% מעונת2010/11 ושכלל המועדונים המקצוענים באיטליה (בכל הליגות) רשמו בסוף העונה שעברה הפסדים בגובה 388 מיליון יורו, ירידה של 9.7%.

 

43% מההכנסות הגיעו מזכויות שידור, ורק 9% ממכירת כרטיסים ומנויים, על פי הדו"ח בעונת 2011/12 נרשמה ירידה של 1.6% בכמויות הצופים בסרייה A.

.

רבים מתייחסים לדו"ח הזה כהוכחה לכך שהקבוצות מקדישות יותר תשומת לה למצב הפיננסי שלהן, וזאת על מנת להפוך להיות מודלים עסקיים יציבים לנוכח השקת כללי הפייר פליי הפיננסי של אופ"א, שנכנסו לתוקף באירופה במהלך עונת 2011-12. על פי הכללים, ההוצאות של הקבוצות אינן יכולות להיות גבוהות מההכנסות.

 

מילאן כדוגמה

 

מילאן מהווה דוגמה טובה לאופן שבו הקבוצות המפורסמות ביותר באיטליה מצייתות לכללים החדשים, ולהשפעה המוחשית על מדיניות ההעברות. בדצמבר 2010, דיווחה מילאן על הפסד של 69.751 מיליון יורו, בשל הרגולציה הפיננסית החדשה, הקבוצה נאלצה למכור את תיאגו סילבה וזלאטן איברהימוביץ, עבור סכום כולל שעמד על סביבות ה-60 מיליון יורו.

 

מבין מילאן, אינטר ויובנטוס, האלופה הנוכחית של סריה A היא הקבוצה היחידה שמחזיקה במה שניתן להגדיר פיננסיים "בריאים", ולפיכך מתגברת התקווה שאפשר יהיה לבלום את השחיקה הפיננסית בקבוצות הכדורגל האיטלקיות, והראיות שהצטברו עד כה בהחלט נראות חיוביות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x