$
רכישות

מוח - הסחורה החמה בשוק העברות השחקנים

מועדונים והתאחדויות יכולים לעשות לעצמם רק טוב מבחינה מקצועית וכלכלית אם יתחילו להשקיע יותר במוח של השחקנים הצעירים שלהם

אוריאל דסקל 18:1110.11.11

האבולוציה של הפליימייקר – עושה המשחק - משנה את שוק העברות השחקנים.

 

מה שניתן ללמוד זה שהמוח הוא הדבר החשוב ביותר בעולם הכדורגל. ברשימת 25 השחקנים המבוקשים ביותר של Bleacher Report לפחות 15 מה-25 ברשימה הם שחקנים שאפשר לתאר כיצירתיים. המגמה הזאת מתגברת

- ברשימת 50 השחקנים הטובים ביותר מתחת לגיל 21, 17 מ-25 השחקנים הטובים ביותר הם "שחקנים חושבים".

 

למה זה?

 

ובכן, יצירתיות, דמיון ואינטואיציה הן תכונות נדירות יותר בכדורגל ולכן יותר יקרות. זה עניין של היצע וביקוש. התכונות הללו נדירות יותר בגלל שהכישורים הפיזיולוגיים והנוירולוגיים (בעיקר קואורדינציה) שנדרשים להוציא אותם לפועל על המגרש יכולים להילמד בצורה הטובה ביותר רק בתקופת זמן מאוד מוגבלת - הילדות. 

 

על פי ד"ר מארק ורטהיים, אשר עובד עם מספר קבוצות כדורגל גרמניות ועם התאחדות הכדורגל במדינה, הקורדינציה נחוצה הרבה יותר בכדורגל מאשר מהירות. "התנועה של שחקן, היכולת שלו לעשות שינוי כיוון, הרבה יותר חשובה לכדורגל ממהירות", אמר והדגים: " תראה את ליאו מסי, למשל, הוא לא השחקן הכי מהיר, אבל שינויי הכיוון שלו, המהירות עם הכדור, הם קטלניים".

 

כשמסתכלים על שחקן כמו ת'יאו וולקוט, קשר ארסנל שתנועותיו צפויות מראש והמהירות שלו מגיעה לידי ביטוי רק כשהוא מקבל כדור עומק טוב, אפשר להבין על מה ד"ר ורטהיים מדבר. וולקוט לא יעיל למרות המהירות האדירה שלו בגלל שאין לו את הכישוריים הניורולוגיים שיש למסי, שהמהירות הגולמית שלו הרבה יותר נמוכה מזו של השחקן האנגלי.

 

קואורדינציה קשורה קודם כל למוח ואחר כך לזיכרון השריר .היא מאפשרת לשחקן לחזות את התנועה שלו לפני שהוא מקבל את הכדור,בצורה חלקה יותר - וכך הוא הופך ל"מהיר יותר עם הכדור" מהיריבים שלו.  

 

הבעיה היא, שלרוב הכדורגלנים לא היה מספיק זמן (או סבלנות) בילדות לעבוד על הכישורים הנוירולוגיים שלהם, ולכן הפוטנציאל היצירתי שלהם מוגבל. אלו שכן עבדו נכון על הכישורים הללו בגיל צעיר, הם אלו אשר לאורך השנים מככבים במדי הקבוצותים ומכונים "כישרוניים".

 

מהירות, כוח וכושר גופני הן יכולות ששחקן יכל לפתח בגיל הרבה יותר מאוחר. בניגוד לרמות גבוהות של קואורדינציה. אפילו מוסר עבודה זו יכולת שמצריכה רק "סוויץ'" במוח - כפי שניתן לראות במקרה של דידייה דרוגבה, שעד שנות ה-20 המאוחרות אהב את מקדונלד'ס יותר מאשר את חדר הכושר, וברע ששינה זאת הקריירה שלו פרחה.

 

כלומר, הפוקוס של פיתוח השחקנים צריך להתמקד בקווארדינציה וכישורים מוחיים אחרים.ריאות ושרירים הם כלים הכרחיים בכדורגל כיום, אבל המוח הוא הדבר החשוב ביותר - והסחורה החמה ביותר בשוק העברות השחקנים.  מועדונים והתאחדויות צריכות להתחיל להשקיע יותר באיבר הזה. זה ישתלם. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x