$
כתבות דיור עכשיו
דיור עכשיו קצר

פשרה טריטוריאלית: איך בכל זאת אפשר לקנות דירה באזור נחשק?

השוק הרותח מחייב זוגות רבים להתפשר על דירות במיקום רועש או ללא מעלית. אבל היום אפילו דירות מול בתי קברות נחטפות כמו לחמניות טריות

הדר קנה 08:1311.11.10

תמורת איזו הנחה תהיו מוכנים לגור ליד כביש סואן, בית ספר, בקומה גבוהה ללא מעלית או סתם ליד קו מתח גבוה? 100 אלף שקל, 200 אלף שקל ואולי חצי מיליון שקל? רוב האנשים יגידו כי היו מוכנים לשלם הרבה תמורת שקט נפשי, ולכן לא יגורו במקומות רועשים או ליד מפגעים מסוכנים תמורת שום הון שבעולם.

 

אבל שוק הנדל"ן הרותח מעמיד דילמות קשות בפני זוגות צעירים שאין להם אפשרות לקנות את דירת חלומותיהם. רבים מהם בקושי מצליחים לעמוד במחיר דירת 2–4 חדרים ממוצעת באזור מבוקש, ואז הם מתחילים לחפש פתרונות יצירתיים.

 

המציאות מוכיחה כי תמורת הנחות בסדר גודל של 100–400 אלף שקל, זוגות מוכנים לגור גם עם רעש מתמיד מהשכנים או מהרחוב, עם ריחות לא נעימים או אפילו ליד בית קברות. "כלכליסט" חיפש את הפשרות המוזרות ביותר ובדק כמה עולה כיום "מציאה" נדל"נית.

 

דוכן שווארמה באבן גבירול בתל אביב: הנחה של 150 אלף שקל דוכן שווארמה באבן גבירול בתל אביב: הנחה של 150 אלף שקל צילום: יובל חן
"ריח הטיגון לא הפריע"

 

"חנויות רועשות או סופרמרקט גדול מורידים אוטומטית 30% מהמחיר. כך גם קומה עליונה ללא מעלית, כביש סואן או בית ספר", אומר לוי יצחק, עורך מחירון לדירות.

 

המתווכים מספרים כי היום זוגות צעירים עושים פשרות גדולות כדי לרכוש דירה. דוד לוי, זכיין חברת אנגלו־סכסון בהרצליה, מספר כי זוג מקומי היה מוכן להתפשר ולרכוש דירה מעל דוכן פלאפל מצליח תמורת הנחה של 150 אלף שקל. לוי מספר כי הזוג רצה לגור ברחוב ראשי בהרצליה בדירת 3.5 חדרים. "כל הקונים שהגיעו לדירה התקשו לנשום בגלל ריחות הטיגון, אך לזוג היה חשוב לגור במיקום הנוכחי ומשכה אותו העובדה כי המחיר ירד מ־1.15 מיליון שקל למיליון שקל".

 

לחזור מהסופר בלי מעלית

 

לוי מספר כי זוגות רבים יעשו הרבה כדי לגור במיקום טוב בעיר. “רחוב הנגיד בשכונת הרצליה הירוקה הוא אחד הרחובות המבוקשים ביותר בעיר. אנשים שרצו לגור ברחוב היו מוכנים להתפשר על דירה בקומה רביעית ללא מעלית. לשם השוואה: דירת 3 חדרים בקומה ראשונה ברחוב עולה 1.2 מיליון שקל, ובדירה ללא מעלית המחיר ירד ל־900 אלף שקל באותו בניין. זה הבדל משמעותי, ומי שאין לו 300 אלף שקל מיותרים, אין לו בחירה בעניין. זוגות אלה יקנו מתוך מחשבה כי הקבלן או העירייה יחליטו יום אחד להוסיף מעלית".

 

לוי יצחק מספר על מקרה שבו ברחוב בן יהודה בתל אביב התגוררה אשה מבוגרת שרצתה למכור דירה בת 3.5 חדרים ולא הצליחה, כי היה שכן מתופף בבניין שהפריע את מנוחת השכנים. "האשה החליטה להוריד 100 אלף שקל, ומהר מאוד מצאה קונה", אומר יצחק, ומסביר שדווקא במקרה זה התושייה של הקונה עזרה לכל דיירי הבניין והעלתה את ערך הדירות לעתיד. "הרוכש קיבל הנחה של 100 אלף שקל, ומצא שיש מרתף בבניין. הוא הפך את המרתף לאולפן מאולתר ואטום לרעש על חשבונו - והעביר את המתופף לשם. בסוף הוא קיבל דירה בזול וגם שקט, וכל השכנים הודו לו על זה".

 

יצחק סבור כי בשוק של היום, רעש מהרחוב כבר הפסיק להיות גורם מרתיע כל עוד מקבלים הנחה. "רחוב עוזיאל ברמת גן ידוע כסואן מאוד. היתה שם דירת 4 חדרים שלא לקח הרבה זמן עד שנמכרה תמורת הנחה. במקום 1.7 מיליון שקל היא נמכרה ב־1.5 מיליון שקל".

 

בית הקברות ברחוב חובבי ציון בתל אביב: הנחה של 40 אלף שקל בעבר בית הקברות ברחוב חובבי ציון בתל אביב: הנחה של 40 אלף שקל בעבר צילום: יובל חן

 

רפי זאורוב מחברת התיווך גרניום מסכים כי נושא הרעש מהרחוב הוא כבר לא גורם מרתיע. "אנשים מוכנים לגור ליד כביש שבו עוברים 400 אלף כלי רכב ביום, כמו דרך נמיר, תמורת הנחה במחיר.

 

"דרך נמיר פינת יהודה המכבי בתל אביב הוא רחוב סואן ביותר, אך זה לא ירתיע אנשים מלגור שם. כך לדוגמה, זוג שילם 1.3 מיליון שקל על דירת 2.5 חדרים, וברחוב צירלסון - שהוא מקביל אך עורפי ושקט יותר - נמכרה דירת 2.5 חדרים ב־1.7 מיליון שקל".

 

אפילו קברים לא מרתיעים

 

אך זאורוב טוען כי בגלל המצב הקשה של השוק יש פשרות שלא יגרמו לירידה במחיר. לדבריו, "ברחוב חובבי ציון בתל אביב יש נוף מזעזע של בית הקברות טרומפלדור. לפני 4–5 שנים מכרנו שם דירות בהנחות משמעותיות. לדוגמה, מכרנו דירת 2 חדרים ששווה 200 אלף דולר ב־160 אלף דולר. היום, כשהשוק רותח, כבר לא מורידים מחירים. בעל הבית אומר: 'אם לא תקנה במחיר שביקשתי, מישהו אחר יקנה'. לפחות יש שם שכנים שקטים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x