$
צעירים

הכסף הורס את הרומנטיקה? איך להתנהל נכון כלכלית בזוג

הגדירו מטרות כלכליות משותפות ונפרדות, נהלו תקציב משותף והחליטו מיהו ה'גזבר' במשפחה - כך תנהלו משק בית משותף בהצלחה

ליאורה הירשהורן 12:1226.07.15
כשהייתם צריכים לדאוג רק להתנהלות הכלכלית שלכם הכל היה פשוט יותר: החלטתם לבד מה לקנות ומתי, עקבתם לבד אחרי ההוצאות וההכנסות שלכם בלבד והייתם האחראיים היחידים במקרה שחרגתם חודש מסוים בהוצאות. עכשיו, כשבחרתם בזוגיות, יש לצדכם שותף שווה, בעל הרגלים, תפיסות וסדרי עדיפויות שלעיתים הם שונים משלכם לגבי ההתנהלות הכספית.

 

זה טבעי שיתגלו הבדלים וחילוקי דעות לגבי ההתנהלות הכלכלית המשותפת. כל אחד מאיתנו גדל במשפחה אחרת, בתנאים כלכליים שונים ועם חוויות ותפיסות שונות לגבי כסף: חלקנו אוהבים לשלוט בכל תנועה בבנק, חלקנו נהנים לחיות את הרגע וחיים בשלום עם ניצול מקסימלי של מסגרת האשראי ויש כאלה שמחשבים את צעדיהם בזהירות ובוחרים רק השקעות סולידיות. ברוב המקרים נמצא שיש הבדלי גישות בהתנהלות שלנו עם התקציב, וחשוב להיות מודעים אליהם ולהגיע להבנות בנושא שמקובלות על שני בני הזוג.

 

אז כדי לעבור את המשוכה הזאת בשלום, היעזרו בטיפים הבאים להתנהלות כלכלית זוגית:

 

1. הגדירו מטרות כלכליות משותפות ונפרדות

אפשר לומר שכסף הוא אמצעי להשגת מטרות שחשובות לכם בחיים ולכן לפני שנכנסים לסחרור ומרדף אחרי השקל האחרון בחשבון, עצרו לחשוב מה המטרות שלכם בחיים. הגדירו מטרות משותפת לכם כזוג והשאירו מקום למטרות אישיות של כל אחד. חשבו יחד מה הכי חשוב לכם: האם זה לשבור את שגרת היומיום? להשתחרר מהלחץ ולטוס פעמיים בשנה לפחות לחו"ל? אולי לצאת פעם בשבוע למסעדה? או שקניית דירה משותפת והרחבת המשפחה הוא היעד המשותף הבא. התייחסו מראש לנושאים בהם נדרשת התחשבות או שצפויים בהם חילוקי דעות, נסו למצוא מכנה משותף ולהחליט יחד מה אתם יכולים להרשות לעצמכם. קבעו מהן המטרות שלכם, מהו הסכום שתקציבו ומתי תרצו להשיגן.

 

הגדירו מטרות כלכליות משותפות ונפרדות הגדירו מטרות כלכליות משותפות ונפרדות צילום: שאטרסטוק

 

2. נהלו תקציב משותף

הביטו למספרים בעיניים. הכירו את הנתונים האמתיים שמרכיבים את היומיום שלכם: הכנסות, הוצאות, חסכונות, השקעות ונכסים נוספים (אם יש לכם) והתחייבות (כולל הלוואות והתחייבויות בכרטיס אשראי). בדקו את התקציב שלכם אל מול המטרות שהגדרתם לעצמכם ובחנו האם אתם יכולים לעמוד בכל המטרות שהצבתם. אם לא, חשבו איך אתם מגיעים ליעדים שלכם – האם צריך להגדיל הכנסות, לצמצם הוצאות או אולי לדחות חלק מהמטרות עד שתצליחו לחסוך אליהן. לשם ניהול התקציב תוכלו להיעזר במידע הבא באתר האוצר שלי ניהול תקציב – בקלות ובפשטות.

 

3. החליטו מיהו "הגזבר" במשפחה

ניהול כספי הבית והמשפחה הם באחריות שני בני הזוג, אמנם לאף אחד לא בא להיות השוטר, אך רצוי שאחד מבני הזוג ייקח אחריות על הניהול השוטף והבקרה. הסכימו איזה החלטות ובאיזה סכום אפשר לקבל לבד ועל מה מתייעצים ומחליטים יחדיו, מי מטפל בחשבונות החשמל והמים ומי עוקב אחרי הדוחות הפנסיוניים. בדקו, אפילו פעמיים, שההחלטה מקובלת באמת על שניכם וכי אתם מודעים להוצאות, הכנסות, היתרה בבנק והוצאות גדולות שצפויות בהמשך.

 

4. נהלו שיח כנה ומתחשב על כסף

אם כל שיחה על כסף נגמרת בוויכוח, מריבה או דמעות, קרוב לוודאי שאתם נוטים לדחות את הדיון על ההתנהלות הכלכלית שלכם. כיוון שהנושא חשוב מכדי להמשיך ללא תיאום והזנחתו תיצור או תחריף בעיות כלכליות וזוגיות, אל תוותרו: מצאו את הדרך לשוחח כשאתם רגועים וכשאינכם מפתיעים את בן/בת הזוג שלכם. צפו בסרטון נשואים (זה) פלוס באתר האוצר שלי וגלו יתרונות נוספים לשיח פתוח.

 

כעת, כשהחלטתם לנהל משק בית משותף, תידרשו לקבל הרבה החלטות כלכליות יחד. הראשונה והמשמעותית היא האם לפתוח חשבון בנק משותף או לנהל חשבונות נפרדים. בשבוע הבא, נעסוק בהחלטה זו והשלכותיה.

 

הכותבת היא סגנית בכירה לממונה על שוק ההון במשרד האוצר ואחראית על קידום חינוך פיננסי במסגרת "האוצר שלי".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x