$
ביטוחיסט

Wobi תאפשר לחוסכים לקבל מידע מלא על חסכונות הפנסיה שלהם

אתר האינטרנט השיק אתמול מערכת חינמית שתעבוד עם המסלקה הפנסיונית של משרד האוצר במטרה לחשוף את החוסכים לחסכונות הצבורים שברשותם וכן לקבל הצעות להוזלת דמי הניהול

רחלי בינדמן 14:3218.03.15
אתר האינטרנט Wobi משיק מערכת אינטרנטית ראשונה מסוגה שתאפשר לחוסכים לפנסיה לקבל את המידע המלא על החסכונות הפנסיונים שברשותם וכן לקבל הצעות להוזלת דמי הניהול שלהם. המערכת תשיג את המידע על החוסכים דרך שימוש במסלקה הפנסיונית שהקים משרד האוצר לפני כשנתיים ומאפשרת לבצע פעולת "פישינג" – פעולה שמביאה לפניה של המערכת לכל היצרנים הפנסיונים הפעילים בשוק על מנת שאלו ישלחו את המידע הרלוונטי על חסכונות הלקוח (באם ישנו כזה) ברשותם. המסלקה גובה היום סכום של כמה עשרות שקלים מהלקוח על ביצוע פעולת "פישינג" כזו, אלא ש-Wobi תספוג בשלב זה את העלות כך שהמערכת היא חינמית לחלוטין. יש לציין כי בין המטרות המרכזיות של הקמת המסלקה הפנסיונית הייתה הגברת המודעות של החוסכים לפנסיה לחסכונות הקיימים ברשותם במטרה לשפר את יכולת המיקוח שלהם.

 

אלא שהמערכת מציעה, בנוסף לפירוט החסכונות שצבר הלקוח אצל יצרני הפנסיה השונים גם חישוב של החיסכון הצפוי ללקוח בגיל הפרישה (בהנחה של המשך חיסכון בשכר זהה עד גיל הפרישה ובהנחה של צבירת ריבית שנתית ריאלית של 4% על החיסכון). לבסוף, המערכת משמשת כסוג של בורסה כמי שמפנה את הלקוח ליצרני פנסיה שונים על מנת שאלו יציעו ללקוח בהתאם לפרופיל שלו (היקף החיסכון הצבור שלו והשכר שלו) דמי ניהול אטרקטיביים יותר מאלו שהוא משלם. המודל העסקי על בסיסו עובדת Wobi הוא של תשלום עמלה חד פעמית מצד היצרנים הפנסיונים על הפניית הלקוח ללא קשר להחלטה של הלקוח אם לעבור לחסוך אצל יצרן אחר או לא.

 

המערכת נועדה בעיקר לחוסכים נעדרי כוח מיקוח המשלמים היום את דמי הניהול המקסימאלים או הקרובים למקסימום במוצרי הפנסיה השונים – קרנות פנסיה, קרנות השתלמות וקופות גמל. ההנחה היא שחוסכים שמשלמים דמי ניהול נמוכים יותר ממילא יודעים להתמקח ולמקסם את התמחור של החיסכון הפנסיוני שלהם להבדיל ממשלמי המקסימום שלרוב כלל לא מודעים לכך שהם משלמים דמי ניהול גבוהים.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

חשוב לציין כי המערכת לא מספקת ייעוץ פנסיוני והיא לא מציעה למשל ללקוח לעבור מביטוח מנהלים לקרן פנסיה אלא רק מציעה חלופה למוצר זהה בדמי ניהול נמוכים יותר. יתרה מכך, המערכת לא חתמה על הסכמים עם כל היצרנים הפנסיונים ולמעשה היא עובדת בשיתוף פעולה רק עם אחת מחמש חברות הביטוח הגדולות (ב-Wobi סירבו לפרט באיזו חברת ביטוח מדובר). בנוסף, ישנם שיתופי פעולה עם גופים כמו אקסלנס, מיטב-דש, אלטשולר ופסגות. גופים אלו מנהלים אמנם קופות גמל וקרנות השתלמות בהיקפים גדולים, אך בתחום הפנסיה הם שחקנים קטנים יחסית לחברות הביטוח הגדולות.

 

מנכ"ל Wobi שרון גילר, ציין בשיחה עם "כלכליסט" כי הסיבה שנבחרו שיתופי פעולה עם גופים אלו היא כי הם "סקסיים" יותר ובמילים אחרות בולטים יותר בביצועי ההשקעות שלהם. עם זאת, סיבה נוספת להיעדרות חברות הביטוח הגדולות מהמערכת, נוגעת בעיקר למערכת היחסים הרגישה שלהן מול סוכני הביטוח. המערכת של Wobi מאפשרת ליצרנים להציע דמי ניהול נמוכים, בעיקר בשל היעדר קיומו של מתווך בדמות סוכן ביטוח הגוזר עמלה שעומדת בדרך כלל סביב מחצית מדמי הניהול שמשלם הלקוח. חשוב להדגיש כי חוסך שיבחר לעבור למוצר פנסיוני מתחרה שיוצע לו דרך המערכת יצטרך לוותר על שירותי סוכן הביטוח ולעבוד מול היצרן הפנסיוני באופן ישיר. עם זאת, עצם המודעות של החוסך ליכולת שלו לחסוך בדמי ניהול ובקשת ההעברת הכספים שיבצע, יכולה לשפר את מצבו גם אם יחליט לבסוף שלא לעבור למוצר פנסיוני מתחרה. זאת שכן מנגנון השימור של המוצר הפנסיוני שאותו בחר לעזוב סביר שיציע לו להשוות את דמי הניהול לאלו שהוצעו לו במטרה לשמר אותו. אחד היתרונות הבולטים של המערכת עבור היצרנים הפנסיונים היא שהיא מאפשרת להם לגבש את הצעת המחיר בהתאם לפרופיל של הלקוח הספציפי – כך למשל יכול להיות חוסך עם צבירה נמוכה במוצר פנסיוני כזה או אחר אך כזה שמקבל שכר גבוה ובעל פוטנציאל השתכרות גבוה בעתיד ששווה ליצרן הפנסיה להשקיע בו.

 

שרון גילר, מנכ"ל Wobi אמר אתמול בתגובה להשקת המערכת "אנחנו נמצאים כיום במצב בו מרבית החוסכים בישראל לא יודעים או לא מבינים מה מצבם הפנסיוני היום או בעתיד, וכמובן גם כמה דמי ניהול הם משלמים. אני גאה להכריז שימים אלה עברו מן העולם, וכי כל אחד יוכל לראות ולהבין כמה כסף יש לו באמת".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x