$
עסקים קטנים ובינוניים ישן

מנכ"לית קרן מיראז': "אנחנו מחפשים יזמים שיפתחו את עצמם ואת הנגב"

תוכנית היזמות של הקרן בנגב מספקת ליווי אישי בקורס שנתי משלב הרעיון ועד הקמת העסק וחיבור לאנשי עסקים ומשקיעים

מעין מנלה 17:1528.05.13
כשקובי סלע, מנכ"ל חברת Web Media Group אשר עוסקת בהקמת אתרי אינטרנט רצה להקים את העסק שלו לפני כשלוש שנים הוא הצטרף לתוכנית היזמות של קרן מיראז' בנגב. קובי ושותפו הקימו את העסק עם ליווי של התוכנית כאשר החלו כשני עובדים ומאז העסק גדל והיום מונה 12 עובדים. "כשהגעתי לקרן העסק היה בחיתוליו, במהלך כל התוכנית התקדמנו, התפתחנו", אמר סלע. "קיבלנו ידע גם בתחום השיווק, בתחום הכספים, בתחום המכירות ממקצוענים מהתחום, עם ליווי ושיחות אישיות עם מנהלת התוכנית ויועצים של החברה", הוא אמר.

 

תוכנית היזמות של קרן מיראז' לפיתוח הנגב מורכבת מקורס שנתי שאליו מתקבלים כ-30 יזמים מכל הארץ. התוכנית, שזו שנתה השישית, פותחת בימים אלו את מחזור ההרשמה לשנת 2014. "אנחנו מחפשים יזמים פורצי דרך ומעוררי השראה שיפתחו את עצמם ובתוך כך גם את הנגב", אומרת נעמה דהן, מנכ"לית קרן מיראז'. לדבריה, התוכנית מחפשת יזמים עם רעיון טוב אשר יכולים ליישם את הרעיון. בנוסף בתוכנית שמים דגש על פיתוח הנגב כאשר בודקים אם היוזמה היא משהו שיכול לתרום לנגב, כאשר לדברי דהן מספיק שמדובר ביזם שיעבור לנגב ויקים את העסק שלו באזור.

 

התוכנית מספקת למשתתפים ליווי צמוד של יועצים מקצועיים בתפקידם לספק ליזמים את מכלול הכלים הדרושים לבניית העסק והצלחתו וכן להקנות להם הכשרה מעשית ממוקדת. חיבור נוסף שנעשה בין היזמים לעולם העסקי הוא באמצעות קרן ההשקעות של דיוויד מיראז' אשר הוקמה לצורך חיבור בין אנשי עסקים מהארץ והעולם לבין יזמים בתחילת דרכם.

 

נעמה דהן, מנכ"לית קרן מיראז' נעמה דהן, מנכ"לית קרן מיראז' צילום: אדוארד קפרוב

 

"הגענו לתוכנית כדי לקבל כלים מעשיים, עזרה בשיווק, בחשיפה תקשורתית ויחסי ציבור", אומרת לין טקאצ' היזמת והבעלים ביחד עם בעלה של בוטיקו, אשר עוסק באירגון והפקת אירועים וימי כיף וגיבוש לחברות באיזור הדרום. "קיבלנו מהקרן קידום וסיוע בתחום החשיפה התקשורתית. יחסי ציבור זה משהו שקשה יותר לעסק קטן לעשות באופן עצמאי. קיבלנו מהתוכנית גם הכוונה עם דגש על המטרות והיעדים השיווקיים וגם סיוע מעשי בתחום יחסי הציבור", אומרת טקאצ', אשר משתתפת בתוכנית המתקיימת כעת.

 

המשתתפים בתוכנית לקוחים חלק במפגשים קבוצתיים שבועיים ובסיורים שונים ברחבי הנגב, במהלכם הם מקבלים ליווי אישי בתהליך בתניית תכנית עסקית והוצאתה אל הפועל וכן נבחנת האפשרות לצרפם אל חממה טכנולוגית בנגב. "לקחנו את התהליך של הקמת עסק ופירקנו אותו לגורמים", אומרת דהן. "המטרה היא לקחת יזם עם רעיון וללוות אותו במשך שנה שלמה בתהליכי הקמת העסק מבדיקה של מתחרים ועד לפגישות עם משקיעים והבאת השקעות מכל הארץ שעשויים להתעניין בפרוייקט שלו", היא אומרת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x