$
עסקים קטנים ובינוניים ישן

אחרי טרכטנברג: המלצות לתכנון מס לקראת סוף השנה

אחרי שוועדת הכספים אישרה חלק מהמלצות טרכטנברג הקשורות למיסוי, הגיע הזמן להיערך לשינויים. אז מה צריך לעשות?

איריס שטרק 15:4408.12.11

בימים אלה, לאחר עריכת התאמות ושינויים בוועדת הכספים של הכנסת, אומצו המלצות ועדת טרכטנברג, ויקראו מעתה "החוק לשינוי נטל המס (תיקוני חקיקה)".

 

החוק מאמץ ברובו את המלצות ועדת טרכטנברג, למעט הטלת מס ייסף בשיעור של 2% על הכנסות מעל 1 מיליון שקל שבוטלה. בחוק שינויים

משמעותיים בשיעורי המס בשנת 2012 לעומת המצב כיום, וראוי להיערך לשינויים אלו באופן מיידי וזאת עוד לפני תום שנת המס 2011.

 

המתווה של הפחתת שיעור מס חברות נעצר. מס החברות צפוי לגדול לשיעור של 25% (ולא יירד ל18% בהדרגה במשך השנים הקרובות). בנוסף, כל חלוקת דיבידנד לבעל שליטה בחברה החל מינואר הקרוב,,ללא קשר למועד הפקת הרווח, תחויב בשיעור מס של 30% ושיעור מס ההכנסה הסופי יגיע לשיעור של 47.5% במקום 43% במפגש עם הכסף.

 

 

שיעור המס על יחידים יעלה במדרגת המס הגבוהה ביותר ל-48% במקום 45% כיום, ואילו בעלי הכנסות המשתכרים בין 8,000 ל-14,000 שקל בחודש יזכו להפחתה של 2% במס הכנסה.

  

מומלץ לבחון את מצב המס על הרווחים שנבעו בשנת 2011 ולערוך בדיקה של חבות המס הצפויה. תוך התחשבות במקדמות ששולמו במהלך השנה.

 

בדיקת המקדמות תפחית את הסיכוי לתשלום מקדמות ביתר שלא לצורך. וכך, גם את החיכוך הצפוי עם שלטונות המס שמבקשים החזרי מס.

 

1. הבנקים לא יעשו לנו את העבודה - קיזוז רווחים בהתאם לאישורי המוסדות הבנקאיים. למי שיש הפסדים אמיתיים מפעילות בשוק ההון, יש לעקוב אחר האישורים שמגיעים מהמוסדות הפיננסים בדבר רווחים והפסדים משוק ההון וניכוי המס בגינם ולפעול לקיזוזם. המוסדות הפיננסים לא מקזזים את כלל ההפסדים ולא לוקחים בחשבון קיזוז הפסדים משנים קודמות.

 

2. לא לשכוח לקזז מהרווחים גם את עמלות הבנקים על הפעילות בשוק ההון.  יש לדרוש מהבנק אישורים שנתיים על העמלות ולהגישם עם הדיווח לרשויות המס.

  

3. צפויה הקטנת התקרה לתשלום דמי ביטוח לאומי לחמש פעמים מהשכר הממוצע במשק, כך שתחול חבות רק על הכנסות עד לסך של 43,500 שקל בחודש, הנמוכה בהרבה מהתקרה הקיימת. ביטול התקרה יוביל למצב שבו למשתכרים בין 43,500 שקל ועד 40,230 שקל  ישלמו 60% מס (12% + 48%). עם זאת, ההפחתה של התקרה צמצמה את הנטל לכל מי שמרוויח עד 80,000 אלף באופן משמעותי. ההורדה צפויה גם לסייע בהפחתת התופעה של חברות משלח יד שנפתחו כדי להפחית את תשלומי הביטוח הלאומי.

  

4. החל משנת 2012 יעלו שיעור המס על הכנסות מדיבידנד, רווח הון ראלי ושבח ראלי מ-20% ל-25%. (כאשר לבעל מניות מהותי השיעור יעלה מ-25% ל-30%). כדאי לבחון האם יש רווחי הון שכדאי לממש השנה ב-2011 בשיעורי המס לפני העלייה וכן, לשקול משיכת דיבידנד בחברה בבעלות, כאשר יש עודפים צבורים.

 

בעל שליטה שמושך דיבידנד במישור החברה שלו, יוכל לקזז את הרווח מחלוקת הדיבידנד מהפסדים שספג במישור האישי מפעילות בשוק ההון (ויש הרבה הפסדים השנה). ייתכן שבשנת 2012, לא ניתן יהיה לקזז הפסדים שוטפים מני"ע כנגד הכנסות מדיבידנד של בעל מניות מהותי, היות ומדובר בהכנסות בשיעורי מס שונים. לכן רצוי למהר.

 

5. ילדים זה שמחה. כל אב לילד עד גיל 3 יקבל עוד 2 נקודות זיכוי , המשמעות היא כ- 5,000 שקל חסכון מס לשנה עבור כל ילד החל מ2012. אימהות ייהנו מנקודת זיכוי חודשית נוספת, עוד 209 שקל, לילדים עד גיל 5.

 

6. מענק מס הכנסה שלילי מוגדל.  לאם עובדת ואב חד-הורי בשיעור של 50%.

 

רו"ח איריס שטרק היא שותפה מנהלת במשרד שטרק את שטרק,סגנית נשיא לשכת רו"ח בישראל, דירקטורית בחברות ומרצה למנהלים ודירקטורים

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x