$
בורסת ת"א

עדי צים רוצה להכניס ניכיון צ'קים לבורסה

הבעלים לשעבר של כמעט חינם רוצה להחיות את השלד הבורסאי של אס.אר. אקורד, שרשמה הפסדים צבורים של 230 מיליון שקל

גולן חזני 08:1715.05.14

עדי צים מנסה לחזור לבורסה בתל אביב וליצוק פעילות של ניכיון צ'קים לשלד הבורסאי של אס.אר. אקורד. החברה, שנסחרת בשווי 6 מיליון שקל, רשמה הפסדים צבורים של 230 מיליון שקל. כפי הנראה, הפסדים אלה מושכים את צים ליצוק את הפעילות לשלד ולקזז דרכה מס כשירשום רווחים.

 

אס.אר. אקורד דיווחה כי היא מקיימת מגעים עם צים להשקעה של 28 מיליון שקל, וזאת תמורת הקצאת מניות של 80%. בעתיד יוכל צים להגדיל את אחזקתו ל־90%, כנגזרת לרף רווחיות מסוים שייקבע. בנוסף נקבע בהסכם שצים יביא לכך שאס.אר. אקורד תקבל מימון חיצוני או הלוואת בעלים בהיקף של 70 מיליון שקל נוספים. כך צפוי צים לנהל בחברה פעילות נכיון צ'קים והלוואות חוץ בנקאיות בהיקף 100 מיליון שקל.

 

דיבידנד של 50 מיליון שקל

באוקטובר 2012 נמכרה השליטה ברשת המזון כמעט חינם לנחום ביתן, בעל השליטה ברשת יינות ביתן, תמורת 350 מיליון שקל. מאז התמקדו האחים רני ועדי צים בפעילויות שונות. רני פנה לעסקי נדל"ן ומחזיק בארבעה מרכזים מסחריים בדרום הארץ. עדי פועל גם הוא בתחום הנדל"ן ואנרגיה סולארית אבל בעיקר בחברה פרטית לנכיון צ'קים, שהפעיל בהתבסס על הון עצמי.

 

האחים צים הנפיקו את הרשת המשפחתית בבורסה ב־2010 לפי שווי של כ־340 מיליון שקל, ולאחר שמשכו כדיבידנד 50 מיליון שקל. לאחר ההנפקה מכרו 10% נוספים ממניותיהם למשקיעים מוסדיים תמורת 50 מיליון שקל נוספים.

 

עדי ורני צים עדי ורני צים צילום: תומי הרפז

 

לפי המודל של נאווי

הפעילות של ניכיון צ'קים איננה זרה לבורסה. חברת נאווי שבשליטת שאול ודרור נאווי מהווה מודל עבור צים. גם האחים נאווי נכנסו לבורסה דרך רכישת שלד ־ גולדן אקוויטי מידי אביחי סטולרו. שוויה של חברת נאווי המריא מאז ל־800 מיליון שקל - כמעט כפול משוויו לפני המהלך. כמו כן בית ההשקעות אלטשולר שחם הפך לבעל עניין בחברה.

 

אס. אר. אקורד היא חברה־בת של גרינסטון שבבעלות ירון ייני, מהדמויות הבולטות בשוק ההון בעבר. בחברה היו שותפים איציק שרם, יאיר פודים ואביגדור קלנר (שרפ"ק), שהשבוע נשפט לשלוש שנות מאסר בגין חלקו בפרשת הולילנד. בשלד מצויים כיום מזומנים בהיקף של 3.7 מיליון שקל. שרפ"ק החזיקה בקבוצת החברות אורלייט ואורדן, שנמכרה בסכום שנתפס כיום בעיני רבים כנזיד עדשים - כ־150 מיליון שקל - לקרן פימי של ישי דוידי. כיום הקבוצה נקראת אינרום והיא עומדת בפני הנפקה בבורסה לפי שווי של כמיליארד שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x