$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

4 קרנות זרות בוחנות את רכישת גזית ישראל

התהליך המקדמי למכירת חברת הקניונים קורם עור וגידים. שלוש מארבע הקרנות הבינלאומיות כבר חתמו על הסכם סודיות, והן אמורות להגיש הצעות רכישה אינדיקטיביות באוגוסט הקרוב

גולן חזני 07:0129.06.15

 

רחל לוין רחל לוין

 

ארבע קרנות השקעה זרות משתתפות בתהליך המקדמי למכירת חברת הקניונים גזית גלוב ישראל שבשליטת גזית גלוב. ל"כלכליסט" נודע כי הקרנות הן קרלייל(Carlyle) , לונסטאר (Lonestar), אייריום (Aeriumׂ) ובלקסטון ((Blackstone. שלוש הקרנות הראשונות רכשו את מסמכי המכרז וחתמו על הסכמי סודיות, ואילו בלקסטון גילתה התעניינות בשלב הראשוני אך טרם הגישה מסמכים. באוגוסט אמורים הגופים השונים להגיש הצעות רכישה ראשוניות אינדיקטיביות ובלתי מחיבות לקראת ההליך הסופי.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט" בדצמבר האחרון, החליטו חיים כצמן ודורי סגל, בעלי שליטה בענקית הנדל"ן גזית גלוב, למכור את גזית ישראל שבה הם מחזיקים (85%) באמצעות גזית גלוב, כאשר המנכ"ל רונן אשכנזי מחזיק ב־15%. את תהליך המכירה מנהלת רוחה לוין, יו"ר גזית ישראל ששכרה לשם כך את שירותי בנק ההשקעות סיטי. לוין אמורה להיכנס בקרוב לתפקיד מנכ"לית גזית גלוב.

 

היקף מאזנה של גזית גלוב ישראל מוערך ב־3.4 מיליארד שקל, והונה העצמי מוערך במיליארד שקל, וממנו נגזר היקף העסקה המשוער. עם זאת, מקורבים למגעים אמרו כי גזית איננה לחוצה למכור והיא ממשיכה בפעילות הרגילה שלה ותשיק בקרוב קניון ביבנה.

 

קרנות מהגדולות בעולם

 

ארבע הקרנות שמגלות התעניינות ברכישת החברה אינן פעילות בישראל. קרלייל מנהלת נכסים בהיקף של 200 מיליארד דולר, ונחשבת לאחת הקרנות הגדולות בעולם. בלקסטון מנהלת נכסים בהיקף 110 מיליארד דולר, ונחשבת לקרן הנדל"ן הגדולה בעולם. קרן זו מיוצגת בארץ על ידי דני גילרמן, ומשתתפת במכרז למכירת 40% ממניות כלכלית ירושלים שבשליטת אליעזר פישמן, על ידי בנק לאומי, וככל הנראה מתואמת עמו, ויתכן שזו הסיבה לכך שהיא מתמהמהת בחתימה על הסכמי הסודיות. לונסטאר שמתמחה בהשקעות בנדל"ן וחברות פיננסים ואשראי גייסה בארבע קרנות כ־60 מיליארד דולר, את האחרונה שבהן, בהיקף 6 מיליארד דולר, גייסה לונסטאר ב־2015. אייריום המתמחה בתחום הנדל"ן, קטנה יותר, מנהלת נכסים בהיקף 6 מיליארד דולר ופועלת באירופה בלבד, אולם עם פיזור גדול יחסית של נכסים.

 

גם הישראלים מתעניינים

 

גם גופים ישראליים הביעו התעניינות ברכישת גזית ישראל וכבר חתמו על מסמך הסודיות. האחרונה שבקרב המצטרפות הישראליות היא אמות שבשליטת נתן חץ שמצטרפת לשני גופים שההתעניינות שלהם ידועה כבר: קרן ההשקעות בנדל"ן JTLV, המנוהלת בידי עמיר בירם (לשעבר מנכ"ל בריטיש ישראל), וכן ביג מרכזי קניות, שבשליטת האחים יהודה ורוני נפתלי.

 

ביג שפעילה בישראל ובארה"ב ביקשה לסגור עסקה מהירה עוד לפני קיום המכרז, אבל לא הגיעה להסכמות מול גזית. אמות פעילה בתחום הנדל"ן המניב בארץ ובירם מחזיק בכמה קניונים שאותם הוא מתכוון למזג עם הפורטפוליו הנרכש במהלך שיקל עליו את קבלת המימון.

 

בתמונה הרכישה נמצאים גם מוסדיים ישראליים, כמו פסגות, כלל ביטוח והראל, שצפויים להצטרף למתמודדים האסטרטגיים. קבוצות עזריאלי ומליסרון, שני הגופים המובילים בארץ בתחום הקניונים, לא ייגשו למכרז מאחר שהסיכוי שיקבלו אישור לעסקה מהממונה על הגבלים, אפסי. הליך המכירה החל לפני חודש כשגופים שונים קיבלו פנייה להשתתפות במכרז עם מצגת שהכילה נתונים בסיסיים על החברה. הגופים שחתמו על הסכמי סודיות קיבלו מצגת מורחבת בהרבה.

 

גזית ישראל שפועלת תחת המותג G מחזיקה בישראל עשרה מרכזים מניבים ושישה נכסים בפיתוח בהיקף כולל של 280 אלף מ"ר. היא מחזיקה גם בחמישה נכסים לפיתוח בבולגריה ומקדוניה בהיקף כולל של 300 אלף מ"ר. הקניונים הבולטים של גזית ישראל הם G כפר סבא והסינמה סיטי בראשון לציון. מרכז מיקדו בצפון תל אביב, מתחם G ביקנעם וקניון רוטשילד בראשל"צ נחשבים לפחות בולטים.

 

נפרדים מרונן אשכנזי

 

בנוסף מחזיקה גזית ישראל ב־85% ממניות א. דורי העוסקת בניהול, ביצוע פרויקטים קבלניים, ייזום פרויקטי נדל"ן ומשקיעה גם בתחנת הכח דוראד באשקלון. א. דורי שולטת בדורי בניה שרשמה הפסדים של 441 מיליון שקל בעקבות אומדן שגוי של פרוייקטי בנייה שבהם היתה מעורבת. המכירה של גזית ישראל תפריד בין כצמן וסגל לבין אשכנזי שהוביל את דורי בניה עד לפני חצי שנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x