$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

מיחזור חוב בקניון ישחרר מזומן לבן־דב

בן־דב והפניקס המחזיקים יחד ב־50% מקניון מול הים באילת, במו"מ עם מוסדיים להחלפת הלוואה של 700 מיליון שקל, שתפחית את עלויות המימון ותאפשר לבעלים למשוך דיבידנד

אורן פרוינד 06:5027.08.14

צחק תשובה ואילן בן־דב מנצלים את הריביות הנמוכות בשוק הישראלי כדי לבצע עסקת מימון מחדש (refinance) בהיקף 700 מיליון שקל לקניון מול הים באילת. השניים מחזיקים ב־25% מהקניון (כל אחד). ל"כלכליסט" נודע כי בשיתוף יזם הנדל"ן אלי ישראלי, המחזיק ב־50% מהזכויות בנכס, הם מנהלים משא ומתן להחלפת חוב קיים של 700 מיליון שקל בחוב חדש בהיקף דומה שייפרס לתקופה ארוכה יותר ובריבית נמוכה יותר.

 

העסקה צפויה להיחתם בשבועות הקרובים, והיא תביא לחיסכון של עשרות מיליוני שקלים בהוצאות המימון של הקניון וכן תאפשר לבעלים למשוך דיבידנד. מי שצפוי ליהנות מכך הוא אילן בן־דב, שמצוי לקראת הסדר חוב בפירמידת התקשורת שלו סקיילקס. תשובה מחזיק בזכויותיו בקניון באמצעות חברת הביטוח הפניקס, ואילו בן־דב מחזיק ישירות בקניון באמצעות חברת ההשקעות הפרטית שלו, בן־דב א. תשואות נדל"ן.

 

 

 

פריסה לעשר שנים

לקניון מול הים יש חוב של 480 מיליון שקל, הנסחר בין גופים מוסדיים בלבד (רצף מוסדיים). האג"ח הונפקו בשנת 2004 ואמורות להיפדות לחלוטין בשנת 2019. חברת מידרוג העניקה לחוב זה את הדירוג הגבוה Aa3, בין היתר בעקבות שיעור התפוסה הגבוה שעומד כיום על 99%. שאר החוב, 220 מיליון שקל, מוחזק כלפי בנק דיסקונט ובית ההשקעות מיטב דש.

 

בן־דב ותשובה מתכננים לפרוע את כל החוב הקיים כלפי המוסדיים ודיסקונט ולהחליף אותו בחוב חדש כלפי כלל ביטוח, שתצרף אליה את חברות הביטוח הראל והפניקס.

 

החוב ייפרס לתקופה של עשר שנים בריבית נמוכה יותר, שטרם נקבעה. בעבר הלא רחוק בחנו היזמים חלופות של גיוס אג"ח והלוואות בנקאיות, אולם בסופו של דבר החליטו לפנות להלוואה ממוסדיים.

 

קניון מול הים באילת קניון מול הים באילת צילום: אוראל כהן

 

מדרוג: ניהול ממוקד

קניון מול הים הוא הקניון הרווחי ביותר בישראל במונחים של מכירות למ"ר (112 שקל למטר), על פי נתוני חברת RIS, המתמחה בניתוח קניונים. הפדיון השנתי שלו גדל ב־2013 ב־0.7% והסתכם ב־495 מיליון שקל. הקניון עצמו הוערך בידי שמאים חיצוניים בקצת יותר ממיליארד שקל.

 

הקניון ממוקם בחוף אילת, סמוך למלון הסלע האדום. הוא הוקם בשנת 1996 ב־35 מיליון דולר וכולל שטחי מסחר של 10,000 מ"ר. אלה הניבו רווח תפעולי של 83.5 מיליון שקל מהשכרת החנויות בקניון (NOI) ב־2013.

 

הקניונים המתחרים הם ביג אילת (פאוור סנטר הממוקם בכניסה לעיר, סמוך לשדה התעופה) וקניון מלכת שבא. נוסף על כך קיימות תוכניות של משקיעים להקמת מרכזי קניות נוספים שעתידים לאיים על מול הים.

 

דירוג החוב האחרון של הקניון בוצע לפני חצי שנה בידי מידרוג. כלכלניה ציינו כי "הדירוג הגבוה (Aa3) משקף את שיעור התפוסה הגבוה, היקף הפדיונות ודמי השכירות הגבוהים בקניון, רשימת ההמתנה של שוכרים, סביבה עסקית תומכת, מיקום אסטרטגי, ניהול ממוקד רווחיות ויכולת השבת הפסדים, המשתקפת בהיסטוריית הפיגורים והפריסות בהיקפים נמוכים". 

 

את המממנים מייצג משרד עורכי הדין גורניצקי ושות', את אלי ישראלי מייצג עו"ד אילן זהר, ואגוד חיתום מובילה את העסקה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x