$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

אלי רייפמן פותח דף חדש־ישן: מהכלא לשיווק בתחום המובייל

מייסד אמבלייז זכה לשחרור מוקדם, אחרי שנידון ל־4 שנות מאסר בשל קבלת 6.3 מיליון דולר במרמה ושימוש במסמך מזויף, בתנאי שישתלב בשוק העבודה. רייפמן החל לעבוד לאחרונה כמנהל שיווק ב־MCE, שמפתחת מערכות תוכנה לסמארטפונים

גולן חזני 06:5607.07.14

שלושה חודשים אחרי ששוחרר מכלא חרמון שבצפון החל אלי רייפמן בקריירה חדשה. ל"כלכליסט" נודע כי רייפמן, מייסד אמבלייז, התחיל לעבוד לאחרונה כמנהל שיווק בחברת MCE, הפועלת ממתחם הבורסה ברמת גן. החברה מנוהלת על ידי יובל בלומנטל, אחד מארבעת היזמים שהקימו אותה. היא מפתחת מערכות תוכנה לתיקוני טלפונים סלולריים חכמים והעברת נתונים בין מכשירים סלולריים.

המערכות של MCE משמשות את וודפון, בל וחברות טלפוניה גדולות אחרות, בעיקר בחו"ל, אולם גם בארץ. החברה מעסיקה 120 עובדים, ומנהליה יצרו קשר עם רייפמן אחרי שהחליטו לנצל את הניסיון והידע שלו בתחום המובייל למטרות השיווק של החברה. פעילותו של רייפמן ב־MCE לא תיעשה מול הלקוחות שלה, אלא בהתוויית אסטרטגיית שיווק, מיתוג, פרסום ותחומים נוספים של החברה. רייפמן סירב להגיב לידיעה.

 

אלי רייפמן בבית המשפט (ארכיון) אלי רייפמן בבית המשפט (ארכיון) צילום: עמית שעל

 

רייפמן הורשע ביולי 2011 בקבלת 6.3 מיליון דולר במרמה ובשימוש במסמך מזויף. שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב דוד רוזן גזר עליו ארבע שנות מאסר, שאותן ריצה בכלא חרמון שבצפון. במרץ אישרה ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר את שחרורו המוקדם של רייפמן בניכוי שליש מתקופת מאסרו. אחד התנאים לקיצור המאסר היה השגת עבודה לאסיר. רייפמן הוא למעשה עדיין אסיר ברישיון ולא אזרח מן השורה, והגדרה זו מסתיימת באוקטובר 2015.

 

כתב האישום נגדו הוגש בסוף 2009. בכתב האישום שהביא להרשעתו נאמר כי הוא נשא ונתן עם חברת וינטון קפיטל הולדינגס על קבלת הלוואה של 3 מיליון דולר, וכתנאי למתן ההלוואה דרשה וינטון כי רייפמן יעמיד כבטוחה להלוואה 9 מיליון מניות של חברת אמבלייז שהוא טען כי הן בבעלותו.

 

רייפמן הציג מצג שווא שלפיו בבעלותו 9 מיליון מניות של אמבלייז המוחזקות עבורו בידי נאמן. בהמשך, כאסמכתה וראיה לקיומן של המניות, זייף רייפמן מסמך החתום בידי חברת ברוקרים אנגלית, שבו נרשם בכזב כי החברה החזיקה בחשבונו את המניות. במקביל להליך הפלילי מתנהל בעניינו של רייפמן הליך פשיטת רגל, ולדבריו חובותיו מסתכמים ב־210 מיליון שקל.

 

הסיבובים הקודמים של רייפמן בתחום הסלולר לא הסתיימו טוב. אמבלייז מובייל, שהיתה בבעלותו, שקדה בשנות פעילותה על פיתוח טלפון חכם. חברות הסלולר לא רכשו את המכשיר, שכונה First Else, ואמבלייז סגרה ב־2010 את הפעילות הסלולרית אחרי השקעה של 40 מיליון דולר. לכישלון זה קדם ניסיון כושל אחר: אמבלייז מובייל, בגלגולה הקודם כאלפאסל, ניסתה להשיק טלפון סלולרי מתוחכם ששמו אלפא, אך ללא הצלחה. בעקבות הכישלון היא מוזגה ב־2004 עם קבוצת אמבלייז.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x