$
בורסת ת"א

המוסדיים התעלמו מלפיד: אישרו את שכרו של אלדד פרשר במזרחי

למרות התנגדותו הברורה של שר האוצר, הגופים המוסדיים המחזיקים במניות הבנק תמכו ברוב של 73% בשכר בעלות של 6.3 מיליון שקל בשנה לאלדד פרשר, מנכ"ל בנק מזרחי טפחות

רחלי בינדמן 11:2110.06.14

הגופים המוסדיים לא ממש הקשיבו למחאה של שר האוצר יאיר לפיד ביחס לחבילת השכר של מנכ"ל בנק מזרחי טפחות אלדד פרשר.

 

הבוקר (ג') אישרו הגופים המוסדיים המחזיקים במניות הבנק ברוב גדול של 73% את חבילת השכר המבוקשת בעלות של 6.3 מיליון שקל בשנה, הגבוהה כמעט ב-3 מיליון שקל מתקרת השכר הנורמטיבית שביקש יאיר לפיד להציב לשכר בכירי הגופים הפיננסים (3.5 מיליון שקלים).

 

שר האוצר יאיר לפיד שר האוצר יאיר לפיד צילום: יוסי זמיר

 

חברות הביטוח הגדולות ובהן חברת הביטוח הפניקס שהמנכ"ל שלה, אייל לפידות נמצא כעת בעין הסערה על רקע ביקורת על חבילת השכר המבוקשת שלו, תמכו באישור השכר לפרשר.

מה דעתך על מניית מזרחי טפחות:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אתמול הצהיר לפיד מפורשות כי הוא מתנגד לחבילת השכר של פרשר. זאת לאחר שבסוף השבוע פרסם לפיד תזכיר חוק לפיו שכר בכירי הגופים הפיננסים שיעלה על 3.5 מיליון שקל לא יוכר לצרכי מס ויהיה חייב באישור בעלי מניות המיעוט. לא ברור כיצד אם בכלל בכוונת לפיד להתמודד עם הסיטואציה.

 

רק אתמול פרסם לפיד הוראות חדשות לפיהן במקרה של אישור שכר בגופים פיננסיים, על הגופים המוסדיים להביא את אישור השכר לידי הדירקטורים החיצוניים בוועדת ההשקעות. זאת על רקע פוטנציאל ניגוד העניינים בכך שקולגות מאשרים זה לזה שכר ומנציחים שכר גבוה בתעשייה. כך למשל, חברות הביטוח ובתי ההשקעות שתמכו בשכר של פרשר גם משווקים את מוצריהם הפיננסיים דרך הבנק.

 

מי סידר לפרשר את השכר?

 

מפרסום נתוני ההצבעה עולה עוד, כי לא כל הגופים המוסדיים יישרו קו בתמיכה עם השכר של פרשר וחלקם דווקא היו קשובים לדעתו של לפיד.

 

כך חברת הביטוח מגדל בניהול עופר אליהו ובשליטת שלמה אליהו התנגדה לשכר. כך גם חברת הביטוח הכשרה ובתי ההשקעות אי.בי.אי, אנליסט והלמן אלדובי. עוד מתברר, כי קרנות הפנסיה הוותיקות עמיתים שהולאמו ונמצאות בניהול מיוחד של מדינת ישראל התנגדו אף הן לשכר של פרשר. זאת לאחר שאישרו באחרונה עלות שכר גבוהה יותר של 6.5 מיליון שקל למנכ"ל בנק לאומי רקפת רוסק עמינח, שגם ביחס אליה התנגד השר יאיר לפיד. מי שסידר לפרשר את השכר הם בתי ההשקעות הגדולים פסגות ומיטב-דש וחברות הביטוח הגדולות כלל, הראל, פניקס, מנורה וגם חברת הביטוח איילון.

 

מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות אילן פלטו אמר בתגובה: "במקום למלא את תפקידו כשר אוצר ולפתור את בעיית הדיור ואת כניסת המשק להאטה, לפיד ממשיך לייצר כותרות במרץ כאחרון הפופוליסטים. אפילו אנטרופי לא עומדת בקצב התקנות וההודעות הפופוליסטיות לעיתונות שיוצאות מלשכת שר האוצר.

 

"צריך להגיד את האמת: אם לפיד רוצה לקבוע שכר תקרה במשק שיבוא ויגיד ישירות - אני לא מוכן שיהיה אף אדם במדינת ישראל שמרוויח מעל 3.5 מיליון שקל בשנה, לא רק בחברות הציבוריות, אלא בכל המשק - כולל אמנים, שחקני כדורגל ופרזנטורים של בנקים מובילים. במקום זה, הוא ממשיך להכביד את הרגולציה על החברות הציבוריות, שממילא ב-95% מהן אין בעיה ברמות השכר. לפיד כנראה נערך לתקופת בחירות קרבה ומעדיף לעשות 'סיבוב' על החברות הציבוריות כדי לגזור קופון פוליטי וכותרות לרגע. חבל שכך נראה הניהול הכלכלי של מדינת ישראל" .

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x