$
בורסת ת"א

מנכ"ל אולימפיה: "כל מה שדיברנו עם נגב קרמיקה לפני ההסכם היה בדיחה"

אתמול התקיים דיון בעתירת אפריקה תעשיות לאחר הקביעה כי הפרה חוק ני"ע. במקביל, המוסדיים אישרו את תוכנית התגמול לבכירים והתמריץ המיוחד למנכ"ל החברה, אבי מוטולה

תומר גנון 08:2813.03.14

אתמול התקיים דיון מקדמי ראשון בעתירה המינהלית שהגישה אפריקה תעשיות לשופטת רות רונן. בעתירה מבקשת החברה לבטל את החלטת ועדת האכיפה המינהלית של רשות ני"ע שקבעה כי אפריקה ובכירים בה לא דיווחו על מידע מהותי במסגרת הצעת רכש של 320 מיליון שקל למניות נגב בינואר 2012, ולמחיקתה מהמסחר. המדובר במו"מ שקיימה נגב עם אולימפיה והבשיל לכריתת הסכם הפצה בהיקף של 400 מיליון שקל שלושה חודשים לאחר מכן.

 

הוועדה הטילה על החברה קנס מינהלי של 5 מיליון שקל; על יו"ר נגב דאז, אברהם נובוגרוצקי, 400 אלף שקל; על מנכ"ל נגב, אבי מוטולה, 150 אלף שקל; ועל סמנכ"ל הכספים, אלון הרפז, 75 אלף שקל. הוועדה קבעה כי המעורבים מנעו מהמשקיעים מידע מהותי שהיה בו כדי לשנות את שיקוליהם אם להיענות להצעת הרכש.

 

בין הנחקרים בפרשה היה גם מנכ"ל חברת הקרמיקה הקנדית אולימפיה, ג'ורג' גל. החוקרים עימתו אותו עם תכתובות מייל שהתקיימו בינו לבין מנהל היצוא של נגב, רוני רופ, בחודשים שקדמו להצעת הרכש, המעידות לכאורה על מו"מ שהתנהל בין הצדדים. "אפילו שהם הגיעו אלינו בחודש מאי", טען גל בחקירתו, "היה סיכוי קטן שייחתם הסכם. אני לא יודע עד כמה תאמינו לי, אבל בכל הכנות, אולימפיה בחלומותיה הפרועים ביותר לא חשבה שתגיע להסכם הזה. 

 

אבי מוטולה אבי מוטולה צילום: עמית שעל

 

"מו"מ מתחיל כשאני מקבל מחיר, עד אז זה בכלל לא מו"מ. מבחינתי, המו"מ התחיל במאי 2012, וכל מה שדיברנו לפני היה בדיחה. המשמעות שלו מבחינתי היתה כלום, כלום, כלום". הוועדה קבעה כי גרסתו של גל אינה אמינה. בערעור טוענת אפריקה תעשיות באמצעות עוה"ד גיורא אדרת ורותי ליטבק, כי החלטת הוועדה לדחות את גרסתו של גל בפרשה היתה לא סבירה, מהסיבה שהוועדה כלל לא זימנה את גל, שהיה הצד השני למו"מ, להעיד בפניה.

 

באמצעות הממונה על האכיפה המינהלית ברשות ני"ע, ד"ר אילנה ליפסקר מודעי ועו"ד ליאב וינבאום, טוענת הרשות בתגובה שהוועדה דחתה את גרסתו של גל משום שראיות אחרות, כגון תכתובת המיילים, סתרו את גרסתו. כן היא טוענת שהוא היה שותף להטעיית חוקרי הרשות בכך ששלח מכתבים עם שני תאריכים שונים לגבי הזמנים שבהם התקיים המשא ומתן.

 

במקביל, אפריקה תעשיות רשמה אתמול הצלחה כשזכתה לתמיכה מוסדיים נרחבת בהצבעה לאישור מדיניות התגמול לנושאי משרה בכלל ולמנכ"ל אבי מוטולה בפרט. שני הסעיפים הראשונים עברו בתמיכה של 95% מהמצביעים הלא נגועים. תוכנית המענקים קובעת שהמנכ"ל יהיה זכאי למענק שנתי של עד שש משכורות בהתאם לעמידה ביעדים, ועוד מענק תלת־שנתי בגובה של 4.5 משכורות מקסימום. הסעיף השלישי שאושר היה "תוכנית התמרוץ המיוחדת" למוטולה, שעל פיה מוטולה יקבל 0.75% משווייה של נגב אם יצליח להנפיקה בשווי מינימלי של 800 מיליון שקל עד תום 2018.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", בהצבעה על סעיף זה התנגדו קרנות הנאמנות של פסגות וגם הלמן־אלדובי, אולם הסעיף זכה לתמיכה של 85% מהמצביעים הלא נגועים בהובלתם של מגדל, איילון ומנורה, ביחד עם מיטב דש, ילין לפידות ואלטשולר שחם. מגדל, הראל, מנורה ופסגות היו בין הגופים המרכזיים שנענו להצעת הרכש של נגב קרמיקה ונפגעו לכאורה מאי־הדיווח על המגעים להסכם ההפצה עם אולימפיה. ההתנגדות של פסגות נובעת, בין היתר, מעמדתו שלפיה אין לאשר בונוס בגין מהלך חד־פעמי כגון מכירת פעילות, הנפקה או גיוס, וכי גם היקף הבונוס לא עולה בקנה אחד עם מדיניות ההצבעה שלו.

 

המוסדיים הצביעו בעד מדיניות התגמול אחרי שחברת הייעוץ אנטרופי תמכה במתן הבונוס. אנטרופי, לטענתה, הצליחה להוריד את גובה המענק המתוכנן מ־1.5% משווי ההנפקה ל־0.75%, ולקבוע תקרה של 7.5 מיליון שקל לבונוס לעומת 15 מיליון שקל במתווה המקורי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x