$
בורסת ת"א

עזיבתם של מקורבי דנקנר את אי.די.בי עשויה לחסוך לאלשטיין ובן־משה 5.9 מיליון שקל בשנה

אחרי שעברה השליטה בקבוצה מנוחי דנקנר, מילאו מקורביו אחר הוראת בית המשפט ועזבו את תפקידם כדירקטורים בחברות השונות בקבוצה. עד כה מינו בעלי השליטה החדשים ארבעה דירקטורים חלופיים חדשים ששכרם עדיין לא פורסם

ערן סוקול 09:0527.01.14

אדוארדו אלשטיין ומוטי בן־משה, בעלי השליטה החדשים של אי.די.בי, חסכו לקונצרן 5.9 מיליון שקל בשנה, כך עולה מבדיקת "כלכליסט". אלשטיין ובן־משה לא היו צריכים לעשות הרבה כדי לחסוך, די היה בכך שעברה השליטה אליהם מידי נוחי דנקנר. הדבר הוביל לעזיבתם של מקורביו מתפקידם בשכר.

 

ב־5 בינואר פורסמה החלטתו של השופט איתן אורנשטיין המאשר את הסדר הנושים בחברה, בהתאם להצעת קבוצת אלשטיין־אקסטרה.

 

לפי פסיקת השופט, החל ממועד פסק הדין תסתיים כהונתם של הדירקטורים מקורבי דנקנר באי.די.בי כמו גם כהונתם של הדירקטורים מטעמו באי.די.בי פתוח. מיד למחרת זרמו הודעותיהם של אנשיו של דנקנר על התפטרותם מתפקידם כדירקטורים. אי.די.בי אחזקות לבדה הודיעה על סיום כהונתם של שישה דירקטורים, כולל היו"ר, נוחי דנקנר.

 

 

נציגיה של משפחת מנור, שהיוו חלק מגרעין השליטה של דנקנר, לא חיכו לרגע האחרון והודיעו חודש וחצי מוקדם יותר על התפטרותם. ב־21 בנובמבר 2013 הודיע דורי מנור על סיום תפקידו כדירקטור באי.די.בי פתוח.

 

"במהלך השנה האחרונה חשתי כי תרומתי כחבר דירקטוריון החברה הולכת ופוחתת, לאחר שבית המשפט המחוזי מינה מפקח לחברה", כתב מנור בהודעתו שהגיעה יום לאחר שאביו, יצחק מנור, הודיע על סיום תפקידו כדירקטור באי.די.בי אחזקות ובחברות הקשורות (כור, שופרסל, דסק"ש ונכסים ובנין) בנימוק דומה.

 

"כלכליסט" מצא כי שכרם השנתי של הדירקטורים מטעמו של בעל השליטה היוצא נוחי דנקנר עמד על 5.9 מיליון שקל בשנה.

 

נכון להיום, צומצם מספרם של הדירקטורים, אולם סביר להניח שבמקומם ימונו דירקטורים חלופיים. עד כה תחת שליטתם של אלשטיין ובן־משה מינתה אי.די.בי פתוח ארבעה דירקטורים ששכרם עדיין לא פורסם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x