$
שוק ההון

קטרפילר צופה עוד שנת שיא בונה על צמיחה

ניתוח שיחת הוועידה של מנכ"ל ענקית ציוד הבנייה קטרפילר מצביע על המגמות המרכזיות בתחום: בארה"ב יגדלו ההשקעות ואילו יפן תשקיע בשיקום התשתיות מאסון הצונאמי. כתבה שנייה בסדרה

ענת ציפקין 06:5931.01.12

שנת 2011 היתה שנת שיא (הטובה מאז 1947) במונחי הכנסות ורווח שהציגה קטרפילר, היצרנית הגדולה בעולם של ציוד בנייה וכרייה וכלים מכנו־הנדסיים. אבל העתיד אפילו נראה מבטיח יותר - כך לפחות עולה מהתחזיות שסיפק מנכ"ל החברה דאג הוברהלמן בשיחת הוועידה לאחר פרסום הדו"חות הכספיים ל־2011, בסוף השבוע האחרון. הוברהלמן צופה שקטרפילר תסיים את 2012 עם הכנסות ורווחים גבוהים אף יותר מב־ 2011.

 

קטרפילר ("זחל") נוסדה ב־1925 וקרויה על שם שרשראות הזחלילים המותקנים על דחפוריה הצבועים בצהוב הייחודי לה. החברה, הפועלת תחת הלוגו "קאט", צפויה ליהנות בשנה הקרובה מביקושי שיא לציוד שהיא מספקת. "2012 תהיה שנת צמיחה. במהלכה נגדיל את ההכנסות והרווחים מעל להערכות המוקדמות של השוק", הודיע הוברהלמן בשיחה עם המשקיעים.

 

לדבריו, למרות קצב ההתאוששות האטי של ארצות הברית מהמשבר הכלכלי וחרף השפעת משבר החובות הריבוני על אירופה, הכנסותיה של קטרפילר ב־2012 יגיעו לרמות שיא בטווח שבין 68 ל־92 מיליארד דולר, זאת לאחר שב־2011 הציגה עלייה חדה של 41% בהכנסות לעומת 2010 ל־60.1 מיליארד דולר. הרווח הנקי צמח ב־2011 ב־83% לעומת 2010 והתסכם ב־4.93 מיליארד דולר.

 

התוצאות החזקות האלה יושגו, לדבריו, אף על פי שהיקף הפעילות בתחום התשתיות לבנייה בארה"ב ואירופה - שני אזורי הפעילות הגיאוגרפיים המשמעותיים ביותר עבור החברה - עדיין נחשב לנמוך במונחים היסטוריים. "צבר ההזמנות שלנו לתחילת 2012 מסתכם ב־29.8 מיליארד דולר, גבוה ב־37% מאשר בתחילת 2011", הוא מציין.

 

 

ארה"ב תצמח ב־3%

 

קטרפילר מציינת כי הביקוש למוצריה באירופה וארה"ב נובע בעיקר מהחלפת ציוד בלוי בחדש, וכן מרכישות של ספקים המחדשים את מלאי הציוד השכור שלהם. להערכת החברה, ב־2012 הביקוש למוצריה צפוי להתחזק מכמה סיבות: ראשית, שיפור בביצועי תחום התשתיות והבנייה בארה"ב, בעיקר בתחום הדיור. שנית, עלייה של לפחות 50% לעומת 2011 בהזמנות להחלפת מכונות וציוד לתעשייה באירופה. שלישית, עלייה בהשקעה בתשתיות בסין שתגרור גידול בהזמנת ציוד בנייה, מנועים וטורבינות לתעשיית הגז, נפט וחשמל ומכונות. הספנות הוא התחום היחיד בסין שבו קטרפילר לא צופה שיפור, אלא יציבות במכירת מנועים לאוניות.

 

באופן עקרוני, הוברהלמן אופטימי. להערכתו, ב־2012 העולם לא ייכנס למיתון: "הצמיחה בארה"ב ב־2012 תסתכם ב־3%. הבנק הפדרלי ימשיך לשמור על שיעור ריבית אפסית של מתחת ל־0.25%, והמדיניות המוניטרית המקלה בה החל ב־2010 תתחיל לשאת פרי במהלך השנה הנוכחית ההשפעה המלאה של המהלכים השונים של הפדרל ריזרב עוד לא מורגשת, ולכן אני סבור שהיא תתחיל לתרום לצמיחה בארה"ב כבר בשנה הנוכחית". הוברהלמן העריך כי הצמיחה העולמית ב־2013 תעמוד על 3.3%.

 

 

מבחינת עסקי החברה, הוברהלמן מעריך כי ב־2012, בניגוד לשנים קודמות, ההשקעות בתחום הבנייה בארה"ב יגדלו. "אנחנו חוזים שיפור קל של 1.5% בתחום הבנייה הקשורה לתשתיות ו־5% בתחום הבנייה שאינה למגורים. התחלות הבנייה בתחום המגורים יגיעו לרמה של 700 אלף ב־2012 בהשוואה ל־607 אלף התחלות בנייה שנרשמו ב־2011". "למרות השיפור, התחום כולו עדיין נמצא בשפל. נתון של 700 אלף הוא נמוך מאוד ברמה ההיסטורית ואסור לשכוח שברמה הפדרלית, בוושינגטון, עדיין לא אישרו תוכנית השקעה לאומית לטווח הארוך לתחום התשתיות", הוא מסביר.

 

בנוגע לאירופה, הוברהלמן מעריך שמשבר החובות הריבוניים בגוש היורו ימשיך להשפיע לשלילה על היבשת, אולם לא יגרור את העולם למיתון. "גוש היורו יסבול לפחות שני רבעונים ברציפות של צמיחה אנמית או שלילית, אך יתחיל לרשום שיפור במהלך המחצית השנייה של השנה". לדבריו, קצב השיפור הכלכלי בקרב התאגידים והעסקים באירופה מהיר יותר מהכלכלות. לכן, להערכתו, גם באירופה תרשום החברה גידול בהכנסותיה.

 

הוברהלמן אופטימי גם לגבי קצב ההתאוששות ביפן. "כלכלתה תצמח בשיעור של 3.5% במהלך השנה ותתאושש הן מפגעי הטבע שהיכו בה וגם מהמיתון שרשמה ב־2011", הוא מעריך. לדבריו החברה תהנה מהגידול בהיקפי הבניה והתשתיות לאחר האסון הצונאמי מאשתקד, וכן מהמדיניות המרחיבה של הבנק המרכזי.

 

 

הנפט ייסחר ב־100 דולר

 

בשווקים המתעוררים צופה הוא צופה גידול בהיקף מכירת מכונות חדשות בעיקר לתחום הספנות במהלך 2012. "הלקוחות צפויים לחדש את ציי הציוד שלהם לאחר שבשנים האחרונות נמנעו לעשות זאת לנוכח המשבר העולמי". באסיה פאסיפיק מעריך הוברהלמן ששיעור הצמיחה יעמוד על 6.5%, בדומה ל־2011. סין תבלוט לטובה עם שיעור צמיחה של 8.5%. האטה במכירות החברה צפויה, להערכתו להירשם באמריקה הלטינית, שם יצמחו השנה הכלכלות ב־4.3% לעומת 4% ב־2011.

 

"בתחום הסחורות, שיעור הצמיחה של הכלכלה העולמית צפוי להספיק כדי לייצר ביקוש גבוה יותר ב־2012 מבשנה החולפת למוצרינו", מסביר הוברהלמן. להערכתו בשנה הקרובה צפויה עליית מחירים מתונה בתחום הסחורות, או לפחות התייצבות. "מחיר הנפט יישאר סביב 100 דולר לחבית, פחם 75 דולר לטונה, פלדה 4 דולרים לפאונד". בהקשר זה צופה הוברהלמן צמיחה בולטת גם בתחום הכרייה.

 

השוה התחתונה: קטרפילר צופה הכנסות שיא גם ב־2012 שיתבססו על המשך הביקוש האירופי, שיפור בענף הבנייה בארה"ב ועלייה בהשקעות במזרח.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x