$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": "הדירקטורים בבזק הפרו חובתם, ההלוואות הפכו לדיבידנד"

חלוקת הדיבידנד המיוחד של בזק מעלה סימני שאלה גם אצל בעלי המניות, שמצטרפים להתנגדות בעלי האג"ח למהלך. "יש מקום בנקיטת הליכים נגד הדירקטורים. ההלוואות לא היו דרושות למימון הפעילות, אלא שימשו לחלוקת דיבידנד שלא מתוך התזרים"

גולן חזני 07:0711.09.11

המאבק בין מחזיקי האג"ח של בזקלבין החברה ובעל השליטה והיו"ר שאול אלוביץ', מקבל תפנית מפתיעה מכיוונם של בעלי המניות של החברה.

 

ל"כלכליסט" נודע, כי בעלי מניות של בזק שלחו לחברה מכתב שלפיו בכוונתם לתבוע דירקטורים בחברה תביעה נגזרת על סך 900 מיליון שקל, בעקבות אישור חלוקת הדיבידנד המיוחד.

 

אסיפת בעלי המניות של בזק אישרה ביום חמישי, כצפוי, את חלוקת הדיבידנד הענק בסך 1.49 מיליארד שקל (500 מיליון שקל מתוכם במסגרת הדיבידנד המיוחד), שישולם למשקיעים שיחזיקו במניות בזק ב־18 בספטמבר. הדיבידנד ישולם ב־5 באוקטובר.

 

לבזק מדיניות חלוקת מלוא רווחיה כדיבידנד על בסיס חצי שנתי. בנוסף, אימצה החברה תוכנית להפחתת הון שבמסגרתה תחלק למשקיעים 3 מיליארד שקל על פני תקופה בת שלוש שנים.

 

בעלי האג"ח של בזק התנגדו לחלוקת הדיבידנד במיוחד, בטענה כי זו פוגעת ביכולת החזר החוב של החברה. בעלי האג"ח טענו כי יש פגם באישור חלוקת הדיבידנד המיוחד בפעימות, שכן לאורך התקופה חל שינוי במצבה הפיננסי.

 

אל בעלי האג"ח המתנגדים למהלך, ומתדיינים מול החברה בבית המשפט, הצטרפו, כאמור, גם בעלי מניות. במכתב שנשלח על ידי אסף חמו, אחד מבעלי המניות, לשאול אלוביץ', נדרש האחרון לספק לבעלי המניות את המסמכים של ההלוואות השונות שנטלה בזק לצורך חלוקת הדיבידנדים שלה, חוות הדעת ששימשו את נושאי המשרה בחברה למתן אישור להלוואות אלה ופירוט ההצבעות של נושאי המשרה, כלומר הדירקטורים, בנוגע להלוואות שנלקחו.

 

את המכתב שיגר עו"ד אופיר נאור, המייצג את חמו. האחרון מציין כי ההלוואות שנטלה בזק מאז שרכש אלוביץ' את השליטה בחברה עמדו על יותר מ־4.7 מיליארד שקל. המכתב נשלח כדי לאפשר לבזק לתבוע את הדירקטורים, אולם הוא מציין כי אין להניח שתביעה שכזו אכן תצא אל הפועל. חמו יגיש את התביעה לבית המשפט לאחר שבזק תודיע רשמית כי אין בכוונתה לתבוע.

 

חמו טוען כי מאז שהועברה השליטה בבזק, חילקה החברה 5.4 מיליארד שקל כדיבידנדים, עוד לפני החלוקה הנוכחית. "יש מקום לנקוט הליכים כנגד נושאי המשרה בחברה בקשר לנטילת ההלוואות, שלא היו דרושות למימון פעילות החברה, אלא שימשו לצורך חלוקת דיבידנד לבעלי מניותיה, שלא מתוך תזרים המזומנים של החברה.

 

"נושאי המשרה (הדירקטורים - ג"ח) שלא עשו די למנוע קבלת החלטות אלו וביצוען, חטאו לתפקידם כלפי החברה ובעלי מניותיה, ועל החברה מוטלת החובה לנקוט הליכים נגדם לצורך השבת ופיצוי הנזקים והעלויות שנגרמו לחברה כתוצאה מכך", מציין נאור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x