$
שוק ההון

חוזרים לשוק? היקף הפדיונות בקרנות הנאמנות המסורתיות הצטמק ל-320 מיליון שקל בשבוע

לראשונה מזה 10 שבועות, קרנות הנאמנות המניתיות רשמו גיוס חיובי של כ-10 מיליון שקל. בזק הקפיצה את הגיוסים של הקרנות הכספיות -3.6 מיליארד שקל

כתב כלכליסט 10:43 10.07.11

 

הציבור חוזר לשוק. אומנם לא מדובר בזינוק אל נכסי הסיכון אך לראשונה מזה 10 שבועות רשמו קרנות הנאמנות המניתיות גיוס חיובי של כ-10 מיליון שקל. כך עולה מנתונים שמפרסם היום (א') בית ההשקעות מיטב. סך הקרנות המסורתיות רשמו פדיון של 320 מיליון שקל. מדובר בפדיון שבועי השווה לקצב הפדיונות היומי בקרנות בימים האחרונים. בשלושת השבועות האחרונים יצאו מהקרנות המסורתיות כ-1.6 מיליארד שקל בממוצע בכל שבוע.

 

קרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד רשמו ירידה נוספת בקצב הפדיונות ורשמו בשבוע החולף פדיון של 150 מיליון שקל. מדבור בשבוע ה-32 ברציפות בו נרשמים פדיונות בקרנות הללו.

 

הקרנות הכספיות רשמו גיוס חריג של 3.6 מיליארד שקל כאשר כפי שנחשף ב"כלכליסט" חלק משמעותי מכך היה מגיוס האג"ח של בזק. "אם ננטרל גיוס חריג זה, נראה כי הציבור הרחב מיתן במידת מה את כניסתו ל"בונקר" הקרנות הכספיות, זאת, בהינתן שהיה מדובר בשבוע פדיון מק"מ שגורם בצורה אוטומטית לגיוסים גבוהים יחסית לקרנות הכספיות" מסביר רוני אפטר ממיטב.

 

מתחילת החודש עלו נכסי תעשיית קרנות הנאמנות בכ-4.1 מיליארד שקל המיוחסים לגיוסים נטו של כ-3.6 מיליארד שקל בקרנות הכספיות, פדיונות נטו של כ-300 מיליון שקל שקל בקרנות המסורתיות ולעליית ערך נכסי הקרנות בכ-800 מיליון שקל.

 

תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-7.7.2011 כ-158.3 מיליארד שקל.

x