קרנות הנאמנות ספגו פדיונות של מיליארד שקל בשלושה ימים
זאת לפי אומדנים שערכו כלכלני מיטב שהוסיפו כי השיא נרשם אתמול עם 500 מיליון שקל. עיקר הפדיונות התרכזו בקרנות אג"ח חברות וכללי, שהיו בשנתיים וחצי האחרונות הקרנות המגייסות ביותר
תעשיית קרנות הנאמנות ספגה פדיונות כבדים בימים האחרונים, כך עולה מאומדנים שערך רוני אפטר מבית ההשקעות מיטב.
מאז ראשית השבוע, ב-3 ימי מסחר בלבד, פדו קרנות הנאמנות המסורתיות מיליארד שקל, כאשר השיא נרשם אתמול עם פדיונות של 500 מיליון שקל.
לפי מיטב עיקר הפדיונות התרכזו בקרנות אג"ח חברות וכללי, שהיו בשנתיים וחצי האחרונות קבוצת הקרנות המגייסת ביותר. קרנות אלו סבלו מפדיונות גבוהים למדי של 730 מיליון שקל, כאשר חצי מהפדיון נרשם אתמול.
"בשלושת הימים האחרונים ירדו קרנות אג"ח חברות וכללי בשיעור ממוצע של כ-1.1%, בעוד שתשואה שלילית זו העצימה את הירידות בקרנות אלו וגרמה לחלק מהקרנות לעבור לראשונה לטריטוריה השלילית, כל זאת מתחילת השנה. נראה, כי נתון זה לא נעלם מעיני המשקיעים ויועצי ההשקעות שהגבירו את קצב הפדיונות ככל שהשבוע התקדם", הוסיף אפטר.
גם בקרנות המנייתיות נרשמה מגמה שלילית עם פדיונות מצטברים של 180 מיליון שקל. שתי הקטגוריות שהצליחו לקלוט חלק מהכסף שנפלט מהקרנות המסורתיות הן הקרנות הכספיות (460 מיליון שקל) והקרנות השקליות (60 מיליון שקל).
אפטר הדגיש כי "מתחילת החודש הספיקו הקרנות המסורתיות לפדות כבר יותר מ-2.1 מיליארד שקל, ואם קצב זה של פדיונות יימשך, הרי שהוא יהיה הגבוה ביותר מאז שיאו של המשבר הכלכלי העולמי בנובמבר 2008".


