$
שוק ההון

ניקיון לפסח? כחצי מיליארד שקל נפדו השבוע מקרנות הנאמנות

לפי כלכלני מיטב קרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד רשמו את השבוע הגרוע ביותר השנה עם פדיונות גבוהים של 380 מיליון שקל

שי סלינס 11:25 17.04.11

 

לפי הסקירה השבועית של כלכלני מיטב המשקיעים משכו השבוע 500 מיליון שקל מקרנות הנאמנות המסורתיות, בעוד שקרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד ציינו את השבוע הגרוע ביותר השנה עם פדיונות של 380 מיליון שקל. מנגד, הקרנות השקליות גייסו 100 מיליון שקל.

 

הקרנות המתמחות באפיק הממשלתי המשיכו באותה מגמה שאפיינה אותן עם תחילת החודש - גיוסים קלים בקרנות השקליות ופדיונות כבדים בקרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד. הקרנות השקליות גייסו 100 מיליון שקל ומתחילת החודש הן כבר נהנו מגיוס של 190 מיליון שקל.

 

הקרנות הכספיות רשמו שבוע רגוע יחסית, לאחר גיוסי הענק שליוו אותן בשבוע הראשון של החודש על רקע פדיון המק"מ. בסיכום שבועי הן רשמו כניסת כספים של 160 מיליון שקל, ומתחילת החודש הגיוס בהן עומד על מיליארד שקל.

x