$
בורסת ת"א

תקופת יונס במזרחי: מיליון שקל על כל אחוז בעליית המנייה

מנכ"ל מזרחי טפחות אלי יונס התמקם אתמול במקום השני בטבלת הבכירים המתוגמלים של החברות הציבוריות. בדיקת כלכליסט: שתי תוכניות האופציות שקיבל שוות ליונס כ־194 מיליון שקל

תומר זלצר 09:0424.03.11

מנכ"ל בנק מזרחי טפחות אלי יונס הפך בשנה האחרונה לאחד הסמלים של חגיגת השכר בקרב בכירי החברות הציבוריות. אתמול דיווח הבנק, שבשליטת מוזי ורטהיים ויולי עופר, כי עלות שכרו של יונס ב־2010 עמדה על כ־14.3 מיליון שקל, שהם כ־1.2 מיליון שקל בחלוקה חודשית. סכום זה כולל שכר של כ־2.8 מיליון שקל, הפרשות סוציאליות של כ־900 אלף שקל, הטבות נוספות בשווי של כ־170 אלף שקל והפרשה חשבונאית של כ־10.4 מיליון שקל עקב תוכנית האופציות שקיבל. 

  

תוכנית התגמול המפנק הזו ממקמת את יונס במקום השני בטבלת מקבלי השכר הגבוה ביותר בקרב החברות הציבוריות ב־2010, אחרי מנכ"ל אל על אליעזר שקדי. דיווחי החברות על שכר בכיריהן ימשיכו לזרום לבורסה ולמשקיעים עד סוף החודש, כך שמיקומו של יונס במקום השני עשוי להשתנות. עם זאת, הפער בינו למקום השלישי - ג'פרי אולסון מקבוצת גזית - עומד על כמעט 2 מיליון שקל בעלות שכר. ב־2009, שנת הדו"חות הקודמת, סיים יונס במקום השלישי בטבלאות שכר המנהלים, אחרי מנכ"ל פרטנר דוד אבנר ויו"ר גזית גלוב חיים כצמן.

 

 

גם עניין של תזמון

 

בתוך הרכיבים מבוססי המניות בעלות השכר המרשימה של יונס מסתתר סיפור מעניין, לפיו הוא "גזר קופון" של כמיליון שקל על כל אחוז של עלייה בערך מניית הבנק מאז כניסתו לתפקיד. יונס הגיע למזרחי טפחות במאי 2004 ומאז הוענקו לו שתי תוכניות תגמול באופציות: אחת עם כניסתו לתפקיד ואחרת עם חידוש חוזהו לקדנציה שנייה בת חמש שנים בסוף 2008.

 

מאז שנכנס לתפקיד המנכ"ל הוביל יונס את המיזוג בין מזרחי לטפחות, טיפל בצד ההוצאות של הבנק הממוזג והתווה אסטרטגיה קמעונאית שבאה לידי ביטוי בשיפור משמעותי בתוצאות ובמחיר המניה. מאז נכנס יונס לתפקידו, זינקה מניית מזרחי טפחות בכ־189%. לשם השוואה, בתקופה זו זינק מדד הבנקים ב־117%. מאז אושרה תוכנית האופציות השנייה של יונס, בעיצומו של המשבר הכלכלי בנובמבר 2008, זינקה מניית מזרחי טפחות בכ־90%.

 

הזינוק במחיר מניית הבנק והעיתוי שבו חתם יונס על הארכת חוזהו, כשמחיר המנייה בשפל, הפכו אותו לאחד השכירים המתוגמלים במשק. עד כה מימש יונס כ־2.54 מיליון מניות מזרחי טפחות בתמורה לכ־83 מיליון שקל. אחזקותיו הנוכחיות של יונס כוללות כ־1.14 מיליון מניות, ששווי השוק שלהן עומד על כ־42 מיליון שקל; ו־4.45 מיליון אופציות שהשווי ההוגן שלהן (הפער בין מחיר המניה הנוכחי לבין מחיר המימוש — 21.18 שקל) עומד על כ־69 מיליון שקל. בשורה התחתונה, תוכניות האופציות שוות ליונס לא פחות מ־194 מיליון שקל (גם אם 57% מסכום זה עדיין נמצא "על הנייר" ומשתנה לפי תנודת המניה).

 

"שותפות עם המשקיעים"

 

אתמול, במסיבת העיתונאים השנתית של הבנק, התייחס יונס לסוגיית התגמול שלו: "אני זכיתי שבעלי המניות בבנק חושבים שהדרך הנכונה לנהל את מערכת היחסים שלהם איתי בתור מנהל שכיר היא להפוך את החלק העיקרי של התמורה שלי לשותפות. אם הבנק מצליח, האופציות שוות. אם הבנק לא מצליח, האופציות לא שוות. אני גאה על השותפות הזו. אנחנו הולכים בדרך הנכונה, ואפשר לומר בצניעות שהבנק מצליח ומקבל תמיכה מהשוק. זוהי הדרך הנכונה ביותר והראויה ביותר לתגמול בכירים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x