$
פרסום ושיווק

ללא השבת am:pm תאבד 25% מהמכירות

בכירים לשעבר ב־am:pm מעריכים כי התוכנית של בן־משה שנחשפה בכלכליסט תוביל לפגיעה קשה ברשת. דודי ויסמן שרכש את רשת המינימרקטים העירונית ב־2006 סירב לקבל החלטה כזו, מה שעלה לו בחרם חרדי

נורית קדוש 09:2118.02.16

ההחלטה העסקית הראשונה של מוטי בן־משה ברכישת אלון רבוע כחוללסגור את סניפי am:pm בשבת, שנחשפה אתמול ב"כלכליסט" – צפויה לגרום לכך שהרשת תאבד כ־25% ממכירותיה בשנה. כך מעריכים בכירים לשעבר ברשת.

מדובר באותה החלטה שסירב דודי ויסמן, מבעלי השליטה באלון רבוע כחול, לקבל כשרכש את רשת המינימרקטים העירונית ב־2006 בתמורה לכ־143 מיליון שקל. הסירוב עלה לו בחרם חרדי על רשת מגה, שהוביל למחיקת תת־הרשת החרדית שפע שוק, שגלגלה באותם ימים כ־2.5 מיליארד שקל בשנה. אף שעקרון הזכות לפעול בשבת, שעליו ביקש ויסמן לשמור, הפוך לחלוטין לזה שעליו מבקש בן־משה שומר המצוות להגן, לשניהם מכנה משותף מובהק, הנעוץ בכך שלא התקבלו ממניעים כלכליים עסקיים.

סירובו של ויסמן לסגור את am:pm בשבת, בתקופה שכל מכירותיה הסתכמו בכ־150 מיליון שקל בשנה, היתה כרוכה באובדן כשליש ממכירות מגה שהסתכמו בכ־7.5 מיליארד שקל בשנה באותם ימים.

מוטי בן משה. עשוי להעמיד את הרשת למכירה מוטי בן משה. עשוי להעמיד את הרשת למכירה צילום: עמית שעל

 

מדו"חות דור אלון, החברה־הבת של אלון רבוע כחול המחזיקה גם במגה, עולה כי בתשעת החודשים הראשונים של 2015 הסתכמו מכירות סניפי am:pm ב־349.6 מיליון שקל, עלייה של 1.7% לעומת התקופה המקבילה ב־2014. המכירות הניבו רווח מגזרי של 7 מיליון שקל בלבד. מדובר בסכום המשקף רווחיות תפעולית בשיעור 2% מהמכירות. מדובר ב־44 חנויות תחת מותג am:pm וכן 30 חנויות אלונית שפועלות במרחב הכפרי, ולא בחנויות הנוחות שממוקמות בתחנות הדלק.

 

הנתונים שנאלצה דור אלון לחשוף בשנה שעברה בעקבות דרישת רשות ניירות ערך מציגים כי ספק רב אם התעקשותו של ויסמן שלא לסגור את החנויות בשבת היתה מוצדקת. בשנת 2011 הסתכמו מכירות חנויות אלו ב־425 מיליון שקל, והרווח עמד על 1.1 מיליון שקל. בשנת 2012 הסתכמו המכירות ב־444 מיליון שקל, ואילו הרווח זינק ל־7.9 מיליון שקל. בשנת 2013 נרשמה עלייה במכירות שהסתכמו ב־461 מיליון שקל, בשעה שהרווח ירד והסתכם ב־5.4 מיליון שקל, ואילו בשנת 2014 הסתכמו המכירות ב־343 מיליון שקל עם רווח תפעולי של 5.3 מיליון שקל בלבד. בן משה עשוי לפעול למכירת הרשת אם ימצא כי סגירת החנויות בשבת אינה כלכלית. הערכות הן כי בן־משה יתקשה לקבל תמורה דומה לזו שקיבלו לפני עשור האחים רן וגל בלינקס ושותפם גיא אדרי, תמורת מה שהקימו בשלב הראשון כרשת פיצוציות עירונית, זאת נוכח האיום הרגולטורי בסגירת חנויות בשבת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x