$
מעסיקים

המשחק המלוכלך של גוגל בקרב על הטאלנטים

אמנם מדובר באחד ממקומות העבודה הנחשקים בעולם, אך גוגל גם חולשת על 64% משוק החיפושים באינטרנט; ענקית החיפוש לא מהססת להשתמש במידע שברשותה כדי למצוא את העובדים המוכשרים ביותר

שירות כלכליסט 13:0202.09.15
תהליך מציאת עבודה בגוגל שימש כעלילה הראשית של סרט, הנושא של ספר רב מכר, מקור לאינספור ספקולציות וניתוחים (כולל 21 מיליון תוצאות חיפוש בגוגל), והעבודה בחברה נשבת לגביע הקדוש עבור קרוב ל-2 מיליון מועמדים בכל שנה.

 

בעוד שידוע כי ענקית החיפוש משתמשת בטקטיקות גיוס משונות כולל שלטי חוצות עליהם מתנוססת חידה מתמטית וקושיות על כדורי גולף ואוטובוסים, מנהל כוח האדם בחברה, לזלו בוק מודה כי מדובר "בבזבוז זמן מוחלט" שלא הניב עובדים חדשים.

 

כעת אימצו בגוגל הליך גיוס "בסיסי למדי", שכולל ראיון טלפוני וראיון פנים מול פנים, כשבשלב הבא על המועמד להדגים את ה"גוגליות" שלו.

 

אף שמדובר בהליך סלקטיבי ביותר, הוא נשמע כמו תהליך הגיוס בכל חברה אחרת, אלא שבגוגל לא תמיד מסתמכים על מנהלי כוח האדם שימצאו את האנשים הטובים ביותר. במאמר שפרסם מקס רוסט ב-The Hustle הוא חשף כי בגוגל מוצאים מועמדים באמצעות היסטוריית החיפוש שלהם, עוד לפני שהם פונים לחברה ושולחים קורות חיים.

 

משרדי גוגל בארה"ב, הם יודעים אם תתאימו לארגון עוד לפני שהגשתם קורות חיים משרדי גוגל בארה"ב, הם יודעים אם תתאימו לארגון עוד לפני שהגשתם קורות חיים צילום: שאטרסטוק

 

רוסט, לשעבר יועץ בחברת בוסטון קונסלטינג גרופ, החליט להחליף קריירה להנדסת מחשבים. אף שעמד לסיים תואר שני, הוא כותב כי לא הרגיש מוכן להגיש מועמדות לתפקידים במשרה מלאה בתחום. בעיצומו של התהליך, חיפש רוסט בגוגל מונח שבתחילה הביא את עמוד התוצאות הרגיל, אך לאחר מכן צץ חלון דיאלוג שבו היה כתוב: "אתה מדבר בשפה שלנו. מוכן לאתגר?"

 

לחיצה על החלון העבירה את רוסט לאתר אחר "foo.bar" שם קיבל אתגר תכנות שהיה עליו להשלים בתוך 48 שעות. לאחר שפענח אותו, נשלח אליו אתגר נוסף, כך שבמשך שבועיים השלים שש משימות. בשלב זה, רוסט התבקש למסור פרטי התקשרות.

 

כמה ימים לאחר מכן התקשר מנהל כוח אדם של גוגל. "מהשלב הזה ההליך היה טיפוסי למדי", כותב רוסט. "ההבדל היחיד שלא הייתי צריך לעבור סינון ראשוני בטלפון, מכיוון שהדגמתי כבר ידע בקידוד".

 

בסופו של דבר הוא התבקש לבוא לראיון במטה ולפתור עוד כמה חידות, ורוסט קיבל הצעת עבודה. ההליך כולו מההזמנה ועד להצעת העבודה ארך שלושה חודשים.

 

"זוהי טקטיקת גיוס מבריקה", הוא כותב. "גוגל השתמשה ב- Foo.bar כדי לגלות אותי עוד לפני שהגשתי מועמדות למשרה כלשהי, והם גם גרמו לי להרגיש חשוב תוך כדי. בו זמנית, הם כיבדו את הפרטיות שלי ולא פנו אליי מבלי לבקש קודם את הפרטים האישיים שלי".

 

החוויה של רוסט מצביעה על כך שגוגל ממשיכה להתפתח כדי לשפר את מאגר הכישרונות שלה. אך בפועל היא משתמשת בהמצאות קיימות ומנצלת את שפע המידע שברשותה. על פי הנתונים של comScore, גוגל שולטת בשוק החיפושים דרך המחשב בארה"ב, וחולשת על 64% מהשוק. בסקר שערכו ב- comScore בקרב מחפשי עבודה התברר כי באוגוסט 2013, חיפשו 10.9 מיליון עובדים עבודה דרך גוגל באמצעות המכשירים הסלולריים שלהם. מדוע אם כך שגוגל לא תרצה לנצל את טירוף החיפושים הזה?

 

רוסט מציין כי אף שלא היה לו מספיק ביטחון להתחיל בחיפושי העבודה, החיפושים המתוחכמים שלו בגוגל חשפו בפני המעסיק הפוטנציאלי תמונה שונה. העובדה שפתר חידות באנונימיות העניקה לרוסט את הדחיפה לה היה זקוק, מכיוון שבעצם לא היה לו מה להפסיד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x