$
מחפשי עבודה

הטעות הקטנה שגורמת ל-58% מקורות החיים להגיע לפח

מנהל משאבי האנוש בגוגל, לאזלו בוק, מסביר מהו הנזק הגדול שגורמות שגיאות הקלדה בקורות החיים. ניתן להתגבר על כך באמצעות קריאה של הפרטים מהסוף להתחלה לפני שליחתם

שירות כלכליסט 14:0018.10.14
לאזלו בוק, מנהל משאבי האנוש בגוגל אוהב לצטט עובדה מבהילה: ב-58% מקורות החיים יש שגיאות הקלדה. "שגיאות הקלדה הן מהשגיאות הקטלניות ביותר, מכיוון שהמעסיקים מפרשים אותן כחוסר תשומת לב לפרטים, כחוסר אכפתיות לרמת העבודה ולאיכותה", הוא מסביר.

מבחינת גוגל, אליה נשלחים 50 אלף קורות חיים בשבוע, שגיאות הקלדה בקורות החיים הן בין חמש השגיאות שאוטומטית מובילות לדחייה.

 

אולם לאזלו מציין כי השגיאות לא נובעות מעצלנות, אלא מאובססיביות. "אנשים שמלטשים את קורות החיים שלהם הכי הרבה, הם דווקא הפגיעים ביותר לטעויות מסוג זה", הסביר בראיון לביזנס אינסיידר, "זאת מכיוון שהן נובעות לעתים מכך שהם חוזרים שוב ושוב כדי לתקן ולשפץ את קורות החיים רק עוד פעם אחת".

 

טעויות הקלדה יכולות להרוס לכם את הקריירה טעויות הקלדה יכולות להרוס לכם את הקריירה צילום: shutterstock

 

לפי ניסויים קוגניטיביים, הנטייה לעשות טעויות הקלדה נובעת מהאופן שבו המוח שלנו מאחסן מידע. טום סטפורד, פסיכולוג מאוניברסיטת שפילד הסביר למגזין ווירד כיצד זה קורה:

 

"כשכותבים מנסים להעביר משמעות. זו משימה ברמת מיומנות גבוהה", אמר. בדומה למשימות אחרות מסוג זה, המוח מכליל חלקים פשוטים (כמו הפיכת אותיות למלים ומלים למשפטים), כך שיוכל להתרכז במשימות מורכבות יותר (כמו הפיכת משפטים לרעיונות מורכבים). "אנחנו לא קולטים כל פרט ופרט, אנחנו לא מחשבים או מאגרי מידע של הסוכנות לביטחון לאומי (NSA)", הוא אומר. "במקום זה, אנחנו לוקחים מידע חושי ומשלבים אותו עם מה שאנחנו מצפים, ויוצרים משמעות".

 

הקיצור הזה הוא חלק מתהליך קוגניטיבי שנקרא הכללה (generalization), והוא אחד התכסיסים שמבצע המוח כדי לעבור על נתונים. דוגמה להכללה היא כשנוסעים לחבר אך בסופו של דבר מגיעים דווקא לחניון בעבודה. במקום לבחון מה המסלול שעומד לפנינו, אנחנו פשוט נוסעים על אוטומט, מכיוון שהנסיעה לעבודה מרגישה כל כך מוכרת וקלה. מסיבה זו, המוח חושב שאנחנו במסלול הנכון, אפילו שאנחנו בכלל נוסעים למקום הלא נכון.

 

תהליך דומה עובר עלינו כשאנחנו עורכים טקסטים, גם טקסט חשוב לקריירה כמו קורות החיים. אתם אמנם מכירים באופן קרוב כל פרט ופינה, במיוחד בהתחשב בכך שאתם חוזרים ועוברים על קורות החיים שלכם כדי לשפר אותם. אך המוכרות הזו היא האויב שלכם בכל הקשור להגהה. כדי למגר את האויב, צריך להתחיל בהליך זרות. "ברגע שלומדים משהו בצורה מסוימת, קשה להבחין בפרטים מבלי לשנות את הצורה החזותית", אומר סטפורד.

 

"קראו את קורות החיים שלכן מלמטה למעלה", ממליץ בוק על שיטה שתואמת להסברים של סטפורד. "הפיכת הסדר הנורמלי תעזור להתמקד בכל שורה בנפרד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x